Friday, May 31, 2013

FYROM: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΥΣΗ» ΛΕΕΙ Ο ΦΑΤΜΙΡ ΜΠΕΣΙΜΙ.....Και οι Αλβανοί για το όνομα

ΦΩΤΟ:  mfa.gr
 -
Ενισχύεται όλο και πιο πολύ ο ρόλος των Αλβανών της ΠΓΔΜ, όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, όπως προκύπτει και από νέα δήλωση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι, που προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, εκτίμησε ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα «μέρα με τη ημέρα είναι όλο και πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας».

Επιπλέον, ο κ. Μπεσίμι, υπογράμμισε ότι «είμαστε πιο κοντά σε λύση απ' ό,τι το 1995».



Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια διερωτώνται κατά πόσο η εκτίμηση αυτή του κ. Μπεσίμι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή εντάσσεται στο «πλαίσιο προτροπών και πιέσεων» του DUI και του Αλί Αχμέτι προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ώστε να απεμπλακεί η ευρωατλαντική και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπεσίμι πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, στις 8 Μαΐου, και είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σχετικά με τη φιλοδοξία της ΠΓΔΜ να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ο κ. Μπεσίμι δεν θέλησε να προβεί σε κάποια εκτίμηση.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι ξεκινά περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο, Μαδρίτη και Δουβλίνο) σχετικά με την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ. 

www.elzoni.gr
31/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin