Wednesday, May 22, 2013

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφανιών στη μνήμη του «μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης» Γρηγόρη Λαμπράκη


ΦΩΤΟ: agelioforos.gr
-
Τιμές στη μνήμη του «μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης» Γρηγόρη Λαμπράκη, στο σημείο όπου στις 22 Μαΐου 1963 πραγματοποιήθηκε η δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, που οδήγησε στο θάνατό του, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, απέδωσαν το μεσημέρι, κόμματα της Αριστεράς, κινήσεις ειρήνης και απλοί πολίτες.

Στις 12 το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη ο ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενες σε αυτόν αυτοδιοικητικές κινήσεις και σωματεία και λίγο νωρίτερα στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ.



Στη 1 μετά το μεσημέρι έφτασαν οι δρομείς του «λαϊκού δρόμου» που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Γρ. Λαμπράκης. Ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών από την ΕΔΥΕΘ, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και άλλες δυνάμεις της «λαϊκής συμμαχίας».

  • Στις 8 το βράδυ, στο «Βαφοπούλειο» διοργανώνεται εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γρηγόρη Λαμπράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από το θάνατό του, όπου θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο γιος του Λαμπράκη.
.agelioforos.gr
22/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin