Sunday, May 26, 2013

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο.... Βόλτες μεταξύ Νάξου και Μυκόνου

Στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε το πρωί της Κυριακής τουρκικό πολεμικό πλοίο, που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Σμύρνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η τουρκική πυραυλάκατος «ATAK», μπήκε στα εθνικά χωρικά ύδατα στις 7 π.μ. μεταξύ της Μυκόνου και της Νάξου. 

 Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Σίφνου και Σερίφου, ακολούθως κινήθηκε μεταξύ Κέας και Κύθνου και βγήκε από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου (Στενό Καφηρέα) στις 14:25.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που παρακολούθησαν το τουρκικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του, όπως αναφέρει το ΥΕΘΑ. 

---------------
--
  • ΓΕΕΘΑ: ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΝΤΟΣ Ε.Χ.Υ.

Η τουρκική ΤΠΚ  «ATAK», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.


http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2878
26/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin