Friday, May 31, 2013

Η ΕΕ θα προστατεύσει το πολιτιστικό της προϊόν έναντι των ΗΠΑ

Η Ευρώπη θέλει να αποκλείσει την κινηματογραφική, τηλεοπτική και μουσική βιομηχανία από την προτεινόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή ο επίτροπος εμπορίου της ΕΕ. 
Μιλώντας σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, ο Κάρελ Ντε Γκουχτ δήλωσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσουν να μπορούν να προστατεύουν αυτές τις βιομηχανίες αν και προτίθεται να συζητήσει εξαιρέσεις όταν τα πολιτισμικά προϊόντα διατίθενται μέσω Διαδικτύου.
Η κίνηση ενδέχεται να βοηθήσει τη σύναψη συμφωνίας για μια κοινή διαπραγματευτική στάση της ΕΕ στη συνάντηση των υπουργών Εμπορίου στις 14 Ιουνίου. 


Η Γαλλία, που εδώ και καιρό υπεραμύνεται μιας «πολιτισμικής εξαίρεσης» στις εμπορικές σχέσεις για να προστατεύουν οι ευρωπαϊκές τέχνες από τις δυνάμεις της αγοράς του Χόλιγουντ, είχε απειλήσει να μπλοκάρει την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη και άλλων κρατών μελών της ΕΕ. 

«Ποτέ δεν θα εισάγουμε περιορισμούς σε ό,τι κάνουν σήμερα τα κράτη μέλη για να στηρίξουν τις κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές ή μουσικές δραστηριότητες» δήλωσε ο Γκουχτ. Επισήμανε ωστόσο ότι θα ζητήσει από τις χώρες της ΕΕ να σκεφτούν αν είναι έτοιμες να χαλαρώσουν τους υπάρχοντες κανονισμούς για υλικό που διατίθεται στο διαδίκτυο.
Πηγή:Reuters 
www.enet.gr
31/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin