Thursday, May 16, 2013

Καταγγελία Κυπριανού ότι ο ΟΗΕ παρέδωσε σχέδιο επίλυσης Κυπριακού σε Τουρκοκύπριους

Έγγραφο 70 σελίδων που αφορά την επίλυση του Κυπριακού υπέβαλαν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν, μετά από συνάντηση με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Ιτζιάν ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή το έγγραφο βρίσκεται στη διαδικασία μετάφρασης και «δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη ή έστω αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ελληνοκυπριακή κοινότητα». Όπως είπε, πρόκειται για έγγραφο εργασίας και πρέπει να είναι ενήμερος και ο κ. Αναστασιάδης.


Ο γγ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο επιδόθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο θα επικοινωνήσει προκειμένου να τον ρωτήσει. Όπως ανέφερε, είναι προφανές ότι ξεκινά σιγά-σιγά μία προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών. Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε πως στόχος του ΑΚΕΛ είναι να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σωστή προετοιμασία και θα έχει αίσια κατάληξη, με επανένωση του τόπου πάνω στη συμφωνημένη βάση.

Ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία για το Κυπριακό, στην οποία συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη ακόμη και το ΝΑΤΟ, αλλά ο ίδιος ο κυπριακός λαός είναι εκτός. Γι αυτό, πρόσθεσε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που είναι υπέρ της λύσης, της ειρήνης, της επανένωσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το σύνολο του κυπριακού λαού.

«Χωρίς διερεύνηση, δεν θα ήταν σοβαρό η κυβέρνηση να προβεί σε σχόλιο για το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιτζιάν, ανέφερε ότι υποβλήθηκε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 .news247.gr
16/5/13

2 comments :

  1. Κύπρος: Αμφιλεγόμενες κινήσεις Ντάουνερ για το Κυπριακό ....

    Την υποβολή ενός εγγράφου του ΟΗΕ προς τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

    Όπως αναφέρθηκε, το έγγραφο επιδόθηκε στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ύστερα από αίτημα του ιδίου, κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ.
    Το έγγραφο θα κοινοποιηθεί στους αρχηγούς των κομμάτων για να ενημερωθούν.

    Την ύπαρξη του εγγράφου αποκάλυψε το πρωί ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιστζιάν μετά από συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον γ.γ. του κόμματος Άντρο Κυπριανού, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυβέρνηση δήλωνε άγνοια.


    Link: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=33796
    16/5/13

    ReplyDelete
  2. Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το προσχέδιο Ντάουνερ....

    Από μια πρώτη ανάγνωση του πολυσέλιδου εγγράφου των συγκλίσεων-αποκλίσεων της περιόδου 2008-2012 αναγνωρίζεται ότι για πολλές από τις συγκλίσεις ουδέποτε ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο και ο λαός, δήλωσε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου.

    Φαίνεται, σημείωσε, ότι ισχύει το γνωστό `οι Κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι πολιτικές μένουν οι ίδιες` και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση ούτε από τους πρώην, ούτε από τους καινούργιους Κυβερνώντες.

    Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, σημείωσε η κ. Χρυσοστόμου, τα όρνεα γυρνάνε πάνω από το κεφάλι μας και η ηγεσία μας σφυρίζει αδιάφορα ως σαν να βλέπει σπουργίτια.

    Η χθεσινή αποκάλυψη για το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών (προσχέδιο Ντάουνερ) προκαλεί ανησυχία, γεννά εύλογα ερωτήματα και θέτει την Κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της, είπε.

    Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του εγγράφου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο μετά από την αποκάλυψη του Τουρκοκύπριου αξιωματούχου, σημείωσε, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα κατά πόσο το έγγραφο αυτό δεν ήταν στα χέρια της Κυβέρνησης προ ημερών και αν υπήρχε γιατί δεν δόθηκε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση που έγινε την προηγούμενη μέρα;

    Αν πάλιν το έγγραφο δόθηκε πρώτα στον Έρογλου, πρόσθεσε, υπάρχει θέμα αφού μια τέτοια ενέργεια από μέρους του Ντάουνερ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί αποτελεί ένδειξη προσυνεννόησης και μυστικού σχεδιασμού.

    Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα παραπάνω, συνέχισε, με την σημερινή επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη με την οποία καταγγέλλει τον Ντάουνερ για την επιμονή του να παρουσιάσει το δείπνο της 29ης ως μεγάλης σημασίας πολιτικό γεγονός.

    Μέσα στα πλαίσια αυτής της εμμονής του Ντάουνερ, είπε η κ. Χρυσοστόμου, φαίνεται να εντάσσεται η προετοιμασία και η διαρροή του εγγράφου των συγκλίσεων- αποκλίσεων της περιόδου 2008-2012.

    “Όμως χτες το Προεδρικό μας έλεγε ότι ήταν μετά από παράκληση του Προέδρου Αναστασιάδη που ετοιμάστηκε αυτό το έγγραφο. Τελικά που βρίσκεται η αλήθεια; Ο πρόεδρος θέτει θέμα αναβολής ή ματαίωσης του «επικίνδυνου» δείπνου. Αυτό δεν είναι αρκετό. Ο Πρόεδρος πρέπει να επιμένει στην ανάκληση του κ. Ντάουνερ και να το θέσει ως προϋπόθεση για την έναρξη οποιασδήποτε νέας διαδικασίας. Αποτελεί μεγάλο λάθος η ετοιμασία και παρουσίαση του εγγράφου και μόνο η απόσυρση του εγγράφου και του κ. Ντάουνερ διορθώνουν την κατάσταση”, συμπλήρωσε.

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί, είπε η κ. Χρυσοστόμου, ότι δεν πρέπει να αφήνονται σκιές και να δημιουργούνται υποψίες, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στους χειρισμούς για το Κυπριακό.

    Αν λάβουμε υπόψη και τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αμερική για ευκαιρίες επίτευξης συμφωνίας στο Κυπριακό, συνέχισε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι προετοιμάζεται το έδαφος για άμεσες διεργασίες.

    “Αναμένουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος και θα υπάρξει διαβούλευση και συντονισμός με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για χάραξη μιας κοινής πολιτικής για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Δεν θα αναφερθούμε και να θυμίσουμε τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Αναστασιάδη όσον αφορά το θέμα αυτό”, κατέληξε........http://www.onlycy.com/332705-οικολόγοι-η-κυβέρνηση-να-ξεκαθαρίσει

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin