Tuesday, May 28, 2013

Π. Παναγιωτόπουλος: Σύμβολο για όλους η θυσία του Κώστα Ηλιάκη

Ο θάνατος του Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν τυχαίος, αλλά το αποτέλεσμα μιας σειράς συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τους Τούρκους, παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά την ομιλία του στο μνημόσυνο που έγινε χθες στην Κάρπαθο για τα επτά χρόνια από την θυσία του ηρωικού σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας (23 Μαΐου 2006).
Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχουν δυνάμεις στη γειτονική χώρα οι οποίες διαχρονικά θέτουν ζητήματα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με μεθοδευμένα έργα, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα».
 «Υπάρχουν χώρες των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σέβονται τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας και αυτό», διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «είναι κάτι που δεν αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, αλλά την Ευρώπη, τη Διεθνή Έννομη τάξη, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως  οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα σε ετοιμότητα, κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, αποτελώντας σημείο αναφοράς και ενότητας για όλο το Έθνος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Πρέπει να γίνει σύμβολο για όλους το παράδειγμα του Κώστα Ηλιάκη που προσέφερε τη ζωή του για την πατρίδα προστατεύοντας την εθνική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία του ελληνικού εναέριου χώρου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, 23 Μαΐου, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Κώστα Ηλιάκη, σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 RF-4 και 2 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Νότια Σάμου πραγματοποιώντας υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 8000 ποδών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν εντός του FIR ΑΘΗΝΩΝ περίπου 40 λεπτά και εξήλθαν στις 09:23 ανατολικά της Ρόδου.
www.naftemporiki.gr (+ AUDIO)
28/5/13
---
--
VIDEO: Νεα Τηλεοραση Κρητης για το μηνμόσυνο του Κώστα Ηλιάκη-23/05/2012

2 comments :

  1. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΗΝΑΓΟ (Ι) ΚΩΝ/ΝΟ ΗΛΙΑΚΗ

    Την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη στη νήσο Κάρπαθο......http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=2881
    28/5/13

    ReplyDelete
  2. Τη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη τίμησε η ελληνική πολιτεία....

    Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων και τη χαμηλή πτήση αεροσκαφών F-16 πάνω από την Κάρπαθο...

    Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη τελέσθηκε χθες στην Κάρπαθο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνού, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από το θανάσιμο τραυματισμό του αξιωματικού, στη διάρκεια επιχείρησης αναγνώρισης-αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, ανοικτά της Καρπάθου.


    Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των τοπικών αρχών, στο ηρώο που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι του νησιού και τη χαμηλή πτήση αεροσκαφών F-16 πάνω από το χώρο της εκδήλωσης.


    Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξήρε την προσφορά του ηρωικού σμηναγού προς την πατρίδα και ανέφερε ότι «αυτό που συνέβη πριν επτά χρόνια στην Κάρπαθο ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η φιλειρηνική χώρα μας από τους Τούρκους γείτονες».


    Απέδωσε δε τις προκλήσεις αυτές «σε δυνάμεις που υπάρχουν στη γειτονική χώρα, οι οποίες διαχρονικά θέτουν ζητήματα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος -όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με μεθοδευμένα έργα, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα» και τόνισε ότι «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητά μας».


    Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «η υπόθεση του σεβασμού των νόμων, της διεθνούς νομιμότητας, του σεβασμού της καλής γειτονίας είναι υπόθεση όλου του πλανήτη».


    Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Νομού Δωδεκανήσου Εμμανουήλ Κόνσολας, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Υψηλάντης, ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Γάκης, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ξάνθης Δημήτριος Σαλτούρος, αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές Αχαΐας Γεώργιο Νταβρή και Ημαθίας Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, αντιπροσωπεία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής, αποτελούμενη από τους βουλευτές Αχαΐας Μιχαήλ Αρβανίτη και Κορινθίας Ευστάθιο Μπούκουρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης, ο αδελφός του εκλιπόντα αξιωματικού Φίλιππος Ηλιάκης, εκπρόσωποι της περιφέρειας Δωδεκανήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί.
    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=60104&category_id=86
    28/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin