Saturday, May 4, 2013

Η Ανάσταση των Ελλήνων

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα συμπίπτουν και φέτος με μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι Ελληνες εξακολουθούν να βιώνουν τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να πληρώνουν το λογαριασμό των σκληρών μέτρων που έχει επιβάλει η τρόικα στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής συνταγής ακραίας λιτότητας.

Η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, που αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται αισθητή στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός πανευρωπαϊκού αιτήματος για χαλάρωση της ασφυκτικής πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής, δίνει, ωστόσο, την προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.



Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά από την προσφυγή της χώρας στο Μνημόνιο, δημιουργούνται βάσιμες προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να τα καταφέρει να βγει από τη βαθιά ύφεση και να οδηγηθεί στο δρόμο της ανάπτυξης - πράγμα που θα σημάνει την ανακούφιση των νοικοκυριών και το ξεπάγωμα της αγοράς.


Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αξιοποιηθούν τα κοινοτικά κονδύλια και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την αποκατάσταση της ρευστότητας, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, να περιοριστεί η γραφειοκρατία, να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα, να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και να προσελκυσθούν νέες επενδύσεις που θα φέρουν εισροή κεφαλαίων και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.


Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει και η Γερμανία να υποχρεωθεί από τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους να αναθεωρήσει τη θέση της για μονομερή σκληρή λιτότητα και να συναινέσει στην επιβράδυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και στη χάραξη μιας πιο συγκροτημένης πορείας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.


Με την προσδοκία ότι το Αναστάσιμο Φως του Θεανθρώπου θα δώσει σε όλους τους πολίτες, που βιώνουν τον καθημερινό σταυρό του μαρτυρίου, την προοπτική για προσωπική ανάταση και εθνική ανάσταση, αξίζει να σταθούμε στο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα του ιερού ψαλμωδού: «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου Πάσχα».

.e-typos.com
4/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin