Friday, May 3, 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Σε σύνεση για τις λαμπρατζιές καλεί η Επ. Περιβάλλοντος


Η Επίτροπος Περιβάλλοντος με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο της υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο, οι λαμπρατζιές στους δήμους και στις αστικές περιοχές είναι παράνομες και ότι μόνο στις αγροτικές περιοχές επιτρέπεται να εφαρμοστεί το «έθιμο» πάντα με μέτρο, σύνεση και έλεγχο από τις αρχές.

«Αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το έθιμο, αφού συμπολίτες μας  εμπλέκονται σε ένα καταστροφικό διαγωνισμό για την πιο μεγάλη λαμπρατζιά με  αποτέλεσμα να καταστρέφονται περιουσίες, να κόβονται δέντρα, να γίνονται κλοπές ξυλείας  ή κάποιοι ακόμα και να εμπορεύονται τη ξυλεία για σκοπούς κερδοσκοπίας.


Ξέρουμε όλοι ότι και εφέτος δεν έχει αποφευχθεί η καταστροφή από τις συμμορίες των λαμπρατζιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου.

Καταλήγοντας καλεί  όλους να επιλέξουν την οδό της λογικής, της σύνεσης και του πνεύματος των εορτών για τη δική τους ασφάλεια και υγεία και για την προστασία του περιβάλλοντος.

.sigmalive.com
3/5/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin