Friday, May 24, 2013

Επιμένουν στον αλυτρωτισμό .... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΕ-ΠΓΔΜ


Το θέμα της ανάρτησης ενός χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου από τον Sitel, τον πρώτο σε ακροαματικότητα τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων,  στην επίσημη σελίδα του σταθμού, έθεσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος, στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-πΓΔΜ, που συνεδρίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, με τους Σκοπιανούς βουλευτές να αρνούνται να αποδοκιμάσουν τέτοιες προκλητικές ενέργειες.

Ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε επίμονα από τα συμμετέχοντα μέλη της Βουλής των Σκοπίων να καταδικάσουν ρητά και χωρίς περιστροφές την ύπαρξη και δημοσιοποίηση τέτοιων χαρτών. Τέτοια καταδίκη δεν υπήρξε από την ομάδα των μελών της Βουλής των Σκοπίων, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Α. Μιλοσόσκι.



Κατόπιν τούτου, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η άρνηση καταδίκης τέτοιων χαρτών και του συγκεκριμένου, στον οποίο εδάφη της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας εμφανίζονται ως τμήμα του εδάφους της πρώην πΓΔΜ, έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τις υποχρεώσεις που έχει η κυβέρνηση της πΓΔΜ σύμφωνα με τις διατάξεις 6 και 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Κλείνοντας, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι την ώρα που συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Έκθεση Προόδου των Σχέσεων ΕΕ- πΓΔΜ και συνεδριάζει η Κοινή Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ- πΓΔΜ, αναρτώνται χάρτες αλυτρωτικού περιεχομένου σε μεγάλης εμβέλειας μέσα μαζικής επικοινωνίας των Σκοπίων χωρίς να καταδικάζονται.

Έτσι, σημείωσε, δηλητηριάζονται οι σχέσεις καλής γειτονίας στο ευαίσθητο περιβάλλον των Βαλκανίων και τελικά, εμποδίζεται η  ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ. 

http://www.elzoni.gr/html/ent/692/ent.34692.asp
23/5/13
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin