Monday, May 13, 2013

Το Βελιγράδι καλεί τους Σέρβους του Κοσσόβου να αποδεχτούν τη συμφωνία

Ο σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάλεσε τους Σέρβους στο βόρειο Κόσσοβο, το οποίο επισκέφτηκε, να αποδεχθούν τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου η οποία υπεγράφη τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα της η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν λέω ότι η συμφωνία είναι καλή, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορούσε να είναι καλύτερη»,είπε ο Βούτσιτς κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των συμβουλίων των τεσσάρων δήμων της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, .

«Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς λόγους για να αντιταχθεί κανείς στη συμφωνία, αλλά υπάρχει ένας πιο σημαντικός και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για τη Σερβία να επιβιώσει, να υπάρχει και να παραμείνει ενωμένη στην αναζήτηση μιας πορείας προς ένα καλύτερο μέλλον», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας καλώντας τους ομοεθνείς του στο βόρειο Κόσσοβο, να έχουν «εμπιστοσύνη» στην κυβέρνησή τους.

Η συμφωνία των Βρυξελλών που ανοίγει το δρόμο για τη συμφιλίωση σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων δίνει την ευκαιρία στο Βελιγράδι να ελπίζει ότι θα πάρει μια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ιουνίου.
 .protothema.gr
13/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin