Tuesday, April 9, 2013

Κύπρος: Τον Ιούνιο η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Noble. Συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της εταιρείας

Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα αρχίσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει τρεις μήνες. 

«Με τη λήξη της γεώτρησης θα έχουμε πολύ πιο καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά το ακριβές και αξιόπιστο μέγεθος του κοιτάσματος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με αντιπροσωπεία της Noble Energy υπό τον πρόεδρο της εταιρείας Τσαρλς Ντέιβιντσον (Charles Davidson)».


Στη συνάντηση «συζητήθηκε ενδελεχώς η συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την εταιρεία, με βάση το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει για την εκμετάλλευση του τεμαχίου Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης και προσέθεσε πως «η εταιρεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συζητήθηκε επίσης το θέμα του τερματικού και η συμμετοχή τής εταιρείας, αλλά και άλλων εταιρειών και συνεργατών στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και πώληση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ.
.agelioforos.gr
9/4/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:

--------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin