Saturday, April 13, 2013

Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Έντονα διαβήματα προς τους προέδρους του Eurogroup

Έντονα διαβήματα από την Αντιγόνη Παπαδοπούλου προς τους προέδρους του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωκοινοβουλίου για λήψη διορθωτικών αποφάσεων για την Κύπρο....

Οι φιλοτουρκικοί κύκλοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και προωθούν την συμμετοχή δύο Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο ως παρατηρητές, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις... 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο, αναφέρει η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνη Παπαδοπούλου, σε επιστολές που απέστειλε προς τους προέδρους του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Ευρωκοινοβουλίου και στον Επίτροπο για θέματα οικονομίας κ. Ολλι Ρεν.

Η Ευρωβουλευτής ζητά την ανάκληση της απόφασης για κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο και τη λήψη διορθωτικών αποφάσεων που θα ανατρέπουν τη σημερινή τραγική κατάσταση. 

Η κα Παπαδοπούλου επαναλαμβάνει πως η απόφαση του Eurogroup είναι μια άδικη και λανθασμένη απόφαση, η οποία παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και δεν συνάδει με το πνεύμα της αλληλεγγύης και της κατανόησης που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις πολιτικές και τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ντράγκι, η Κυπρία Ευρωβουλευτής καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στην ίδια την ΕΚΤ γιατί παραχώρησε Έκτακτη Βοήθεια Ρευστότητας πέραν των 9.0 δις ευρώ σε μια προφανώς αφερέγγυα Κυπριακή Τράπεζα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
Η κα Παπαδοπούλου αναφέρεται, επίσης, στις τεράστιες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς δεν εκτίμησε σωστά τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των αποφάσεων του Eurogroup.

Ταυτόχρονα, υπό το βάρος των ραγδαίων οδυνηρών οικονομικών εξελίξεων, οι φιλοτουρκικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, εκμεταλλεύονται την κατάσταση και προωθούν τις τουρκικές θέσεις σε σχέση με το Κυπριακό. Η Ευρωβουλευτής καταγγέλλει τις συντονισμένες προσπάθειες για εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο υπό το καθεστώς του παρατηρητή. Ενόψει της συζήτησης την ερχόμενη εβδομάδα για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας, η κα Παπαδοπούλου ανέλαβε πρωτοβουλίες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να ανατραπούν σχεδιασμοί με σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις στο Κυπριακό.
Η Ευρωβουλευτής έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποστηρίξει φόρμουλες και συμβιβαστικές λύσεις που πιθανόν να προσβάλλουν τα συμφέροντα και τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

.onlycy.com
13/4/13
--
-


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin