Tuesday, April 9, 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΝΙ .... Γύρισαν την πλάτη στους Τούρκους

Η απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τη συνεργασία της με την ΕΝΙ δεν πτόησε τον ιταλικό πετρελαϊκό κολοσσό.

Η εταιρία, που έχει εξασφαλίσει άδεια διαχείρισης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα ανοίγει γραφείο στη Λευκωσία, ενημερώνοντας το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και την Κυπριακή Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥΚ) και για την έναρξη ερευνών για σεισμογραφικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, δήλωσε ότι οι Ιταλοί έχουν ήδη προβεί σε επαφές στη Λεμεσό για εταιρίες, που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες, προσθέτοντας ότι η ιδανική λύση για την Κύπρο είναι η δημιουργία του τερματικού και χαρακτηρίζοντας λάθος επιλογή τον αγωγό, που θα περνά από την Τουρκία.



Όπως είπε, «το τερματικό πρέπει να γίνει πάση θυσία, γιατί θα έχει πολλά οφέλη για την Κύπρο».

Οφέλη θα αποκομίσει η Κύπρος και από την υλοποίηση του οράματος για τον νοτιο-ανατολικό μεσογειακό διάδρομο.

Όπως επισήμανε ο κ. Έλληνας, το κυπριακό φυσικό αέριο από έξι οικόπεδα, αλλά και φυσικό αέριο από τον Λίβανο και το Ισραήλ είναι αρκετά για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΝΙ είναι η εταιρία που διακινεί το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και η Άγκυρα διέκοψε τη συνεργασία μαζί της, όταν η ιταλική εταιρία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Κύπρο. 

.elzoni.gr
9/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin