Wednesday, April 17, 2013

Κων. Μητσοτάκης: Η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ ... Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενόψει της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ως προσκεκλημένος της λέσχης   Bab-I Ali, παραχώρησε συνέντευξη στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANADOLU.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως δημοσιεύθηκε στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι πιστεύει πως η χώρα του και η Τουρκία είναι συνέταιροι εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και ότι μπορεί να αποτελέσουν το παράδειγμα του 21ου αιώνα, όμοιο με εκείνο της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μας κάνουν εχθρούς τα λάθη του παρελθόντος.



Ο K. Μητσοτάκης πριν το ταξίδι του στην Τουρκία όπου θα μεταβεί προσκεκλημένος του ιδρύματος Bab-I Ali, μίλησε στο πρακτορείο Ανατολή. Ο 95χρονος Μητσοτάκης που παρακολουθεί με ενδιαφέρον την Ελληνική πολιτική σκηνή μίλησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο Τουρκικό τύπο. Το 1967, όταν στην χώρα του υπήρχε πολιτική αστάθεια λόγω της στρατιωτικής χούντας, συνελήφθη από το καθεστώς και διέφυγε κρυφά στη Τουρκία.

Ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με όσα έζησε εκείνη την εποχή και κατά τη διάρκεια της διαφυγής του μοιράστηκε μαζί μας τα εξής:

''Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στην Τουρκική πλευρά, στους φίλους Τούρκους. Προετοιμάζοντας την απόδραση μου είχα επικοινωνήσει μέσω του τελευταίου Έλληνα Υπουργού των Εξωτερικών πριν την δικτατορία, Ναυάρχου Τούμπα, με την Άγκυρα και ρώτησα αν θα μπορούσα σε περίπτωση ανάγκης, να φύγω, μέσω Τουρκίας. Έλαβα καταφατική απάντηση.

Έτσι, μια νύχτα του Αυγούστου του 1968 διέσχισα το φουρτουνιασμένο Αιγαίο με ένα μικρό σκάφος 10 μέτρων, έφτασα στο Τσεσμέ και έπειτα πέρασα στην Σμύρνη. Τηλεφώνησα στο προσωπικό τηλέφωνο του  ΥΠΕΞ Ισάν Σαμπρί Καγκλαγιανζίλ, τον ειδοποίησα για την άφιξή μου και μέσα σε λίγη ώρα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός. Είχα τότε ζητήσει δικαίωμα διόδου και μυστικότητα. Δυστυχώς, από δικό μου λάθος, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι με αντελήφθησαν''.

Ο Μητσοτάκης διηγείται ότι όντας καταδιωκόμενος από αυτούς και προστατευόμενος από την αστυνομία, έφτασε στην Πόλη, όπου τον οδήγησαν στο ξενοδοχείο Χίλτον. ''Εκεί συνάντησα τον Ισάν Σαμπρί Καγκλαγιανζίλ με τον οποίο είχαμε μια ουσιαστική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, συζήτηση. Με έκρυψαν σε ένα ξενοδοχείο στον Βόσπορο και από την μπροστινή πόρτα του αεροπλάνου, αυτή του πληρώματος, με επιβίβασαν στην πτήση για Γενεύη''. Θυμάται πάντοτε με συγκίνηση την θερμή υποδοχή και φιλοξενία που δέχτηκε τότε. Ο ίδιος  πιστεύει ότι ήταν μια ένδειξη του καλού κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην πορεία της ιστορίας, άλλες φορές συμφωνούμε, και άλλες διαφωνούμε. Πάντοτε όμως μπορούμε και πρέπει να συνυπάρχουμε αρκεί να μιλάμε με ειλικρίνεια. Για αυτό και η εμπιστοσύνη στις διεθνείς σχέσεις είναι τόσο αναγκαία.   Η ειλικρίνεια και η αμοιβαία εμπιστοσύνη αποτελούν το θεμέλιο των διεθνών σχέσεων, υπογραμμίζει ο ίδιος.

''Το ζήτημα του Αιγαίου μπορεί να λυθεί με ισχυρή θέληση''

Ο Κ. Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, το Φεβρουάριο του 1992  συναντήθηκε με τον φίλο και ομόλογο του, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, στο Νταβός όπου πετύχανε μια βασική συμφωνία, "πως πρέπει να επιδιώξουμε να λύσουμε φιλικά τις διαφορές μας, με διάλογο που θα στηρίζεται στις εξής βασικές αρχές : τον αμοιβαίο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων των δύο χωρών, τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών που και οι δύο πλευρές είχαμε υπογράψει και τον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου''.

Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει  λέγοντας: ''Ετοιμαζόμουν να πάω στην Άγκυρα για να υπογράψουμε και ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, που θα αντικατόπτριζε τα συμφωνηθέντα για να αρχίσουμε το διάλογο στα διμερή, τα οποία πιστεύω ότι είναι εφικτό να επιλυθούν αρκεί να υπάρχει και από τις δύο όχθες του Αιγαίου ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα. Δεν πραγματοποιήθηκε τότε, αυτό το ταξίδι, γιατί ζήτησα να υπάρξει πρόοδος και στο Κυπριακό, που δεν επετεύχθη. Πάντως, μέχρι την οριστική επίλυση των διαφορών μας, θα ζούσαμε με τα προβλήματα μας αλλά με πνεύμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού. Ταυτόχρονα θα προχωρούσαμε στης εφαρμογή των λεγόμενων «χαμηλών» πολιτικών ιδιαίτερα στα οικονομικά''.

Αυτή την πολιτική, καταφέραμε τότε στην Ελλάδα να καταστήσουμε εθνική στρατηγική, γιατί ενεκρίθη από όλα τα κόμματα –κυρίως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου- σε σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συμφωνία που πετύχαμε τότε με την αντιπολίτευση στην Ελλάδα προσετέθη ότι στηρίζουμε τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Έκτοτε, πέρα από την αποκλιμάκωση της έντασης, η στρατηγική αυτή έχει αποφέρει καρπούς στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας και μου προκαλεί ικανοποίηση, πως αποτελεί σήμερα κοινό κτήμα όλων.

''Υποστηρίζω την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.''

Ο Κ. Μητσοτάκης εκ των θερμών υποστηρικτών της Τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. δήλωσε:

''Πιστεύω πως η Ελλάδα και η Τουρκία, όχι μόνο ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αλλά και ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα τον 21ο αιώνα αντίστοιχο με της Γερμανίας και της Γαλλίας τον 20ό''

 Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πιστεύει ότι η εξεύρεση λύσης στις διμερείς μας διαφορές είναι δυνατή, τονίζει πως:

''Αρκεί και οι δύο κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να επιδείξουν πολιτική γενναιότητα και να απευθυνθούν στους λαούς τους με ειλικρίνεια. Υπάρχει ασφαλώς η δαμόκλειος σπάθη του Κυπριακού, η παράταση της εκκρεμότητας, του οποίου εξακολουθεί να δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα''.  Και αυτό πρέπει να επιλυθεί, και η επίλυσή του εξαρτάται, εν πολλοίς, από την Τουρκική πολιτική, κατέληξε.

Η μουσουλμανική μειονότητα στη δυτική Θράκη.

Ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με την κατάσταση της "τουρκικής μειονότητας***sic,
ANADOLU" (μουσουλμανική μειονότητα)  στη δυτική Θράκη, ανέφερε ότι:

''Η μουσουλμανική μειονότητα απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων και βρίσκεται σήμερα σε βάση απόλυτης ισότητας με τον χριστιανικό πληθυσμό, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης.» Όμως η εκλογή θρησκευτικών ηγετών από τους μουσουλμάνους δεν είναι δυνατή με το σημερινό καθεστώς διότι οι Μουφτήδες έχουν και κοσμική εξουσία, πρόσθεσε. Ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι όσο ασκούν κρατική εξουσία, είναι εύλογο να διορίζονται από την κυβέρνηση.
Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την πορεία των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων, οφείλει να φροντίζει και να αντιμετωπίζει με κατανόηση και ευαισθησία τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι πολίτες.

Και  προσθέτει ο Κ. Μητσοτάκης:

''Η Τουρκία από την πλευρά της οφείλει να πράξει το ίδιο αναγνωρίζοντας τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για την προαγωγή των πανανθρώπινων του στόχων με πρώτη κίνηση, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Κοινό συμφέρον και των δύο χωρών μας είναι να επιβιώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με έδρα την Κωνσταντινούπολη''.

''Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της ανέγερσης Τεμένους''

Ο πρώην πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της κατασκευής Τεμένους για τους μουσουλμάνους της Αθήνας, απάντησε:

''Βρισκόμαστε σε πλήρη αταξία και σίγουρα η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Είναι ένα έργο το οποίο η κυβέρνηση μου είχε ωριμάσει πριν από 20 χρόνια αλλά τελικά δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να σταματήσεις κάτι παρά να δημιουργήσεις κάτι. Μικρές ομάδες πίεσης, μερικές φορές, επιτυγχάνουν κάτι αντίθετο, με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας. Σήμερα μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως  το Τέμενος θα είναι σύντομα πραγματικότητα''.

''Πηγαίνω στην Κωνσταντινούπολη με πολύ μεγάλη χαρά''

Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ταξιδεύει στην Τουρκία μετά από πολλά χρόνια, αισθάνεται μεγάλη χαρά και δηλώνει ότι επισκέπτεται τη Πόλη, και τη φίλη και γείτονα Τουρκία με ιδιαίτερη χαρά.

Στην διάρκεια της ζωής του έχει υποστηρίζει με κάθε τρόπο την πολιτική της φιλίας και της συνεργασίας. Ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει τη χαρά του που αυτή η πολιτική έγινε αποδεκτή από όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα του και έχει αποτελέσει οδηγό στη χάραξη της εθνικής πολιτικής.

''Οφείλουμε να προωθήσουμε τη διήμερη μας συνεργασία τόσο στις καλές όσο και στις κακές ημέρες που περνούν οι χώρες μας. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μας κάνουν εχθρούς τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας ξεκίνησε από την εποχή των δύο μεγάλων ιστορικών ηγετών, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και του Ελευθέριου Βενιζέλου. Οι δύο ηγέτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την λήξη ενός αιματηρού πολέμου υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας. Αυτή τη πολιτική οφείλουμε να τη συνεχίσουμε'' δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

  1. Ο Μητσοτάκης υπηρέτησε την Ελλάδα ως υπουργός Οικονομικού Συντονισμού (1978 – 1980), ως υπουργός Εξωτερικών (1980 – 1981) και ως Πρωθυπουργός (1990-1993).
  2. Η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεσύρθη από την ενεργό πολιτική σκηνή το 2004, Ντόρα Μπακογιάννη υπήρξε η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της χώρας της από το 2006 – 2009».
.tovima.gr
17/4/13

5 comments :

  1. Bab-ı Ali’nin ...konuğu Mitsotakis!

    Yunanistan eski Başbakanı ve iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin Onursal Başkanı Konstantin Mitsotakis, 116. Bab-ı Ali toplantısına katılmak üzere İstanbul’a geldi. İstanbul’da bu akşam yapılacak olan toplantıya gazetemiz sahibi ve başyazarı Hasan Kurt da davet edildi. Bab-ı Ali toplantılarının115.’sinin onur konuğu Başbakan yardımcısı Ali Babacan’dı. Bab-ı Ali toplantılarını düzenleyen ekibin başkanı Avukat Osman Ataman, bir sonraki toplantının Yunanistan’da yapılacağını söyledi.

    http://www.kuzeyekspres.com.tr/news_detail.php?id=34520
    17/4/13

    ReplyDelete
  2. Turkey, Greece should complement each other: former Greek PM ....

    Mitsotakis said the Cyprus issue remains like the sword of Damocles, protracting the process and poisoning the environment.....

    Former Greek PM Constantine Mitsotakis has said Turkey and Greece might be the model partners of the 21st century, like Germany and France were as partners within the European family.

    Speaking to Turkish press ahead of his Turkey visit, the 95-year-old former Greek premier said there was no need for rivalry and issues could be solved with political courage and sincerity. He said the Cyprus issue stayed like the sword of Damocles, protracting the process and poisoning the environment. He claimed the solution was highly related to Turkish policies.

    On the Aegean issue, Mitsotakis said strong will and determination would solve the issue.

    Regarding the Muslim minorities in Western Thrace, Mitsotakis said they had all the rights issued by the Lausanne Treaty but with the current status it was impossible for the Muslims to choose their religious leaders.

    He argued that muftis should be appointed by the Greek government. He said both Greece and Turkey should handle the issues of minorities sensitively, and Turkey should open the Heybeliada Seminary and patriarchate subsisting in Istanbul, which would be in the interest of both countries.

    He said there was no excuse about the delay on the establishment of a mosque in Athens and added that he could give the assurance that the mosque would be ready soon.

    He said there had been problems between the two countries from time to time but two ancient nations should stand together with sincerity and trust.

    Mitsotakis said he was happy that he would visit Turkey after several years.

    He served as the economy minister in 1978-1980, foreign minister in 1980-1981 and prime minister in 1990-1993. His daughter Dora Bakoyannis was the first female foreign minister in 2006-2009.

    In 1967, Mitsotakis was arrested by military junta and fled to Turkey. On those days, Mitsotakis said, "I had full confidence in the Turkish side. I entered Turkey via Cesme and called foreign minister Ihsan Sabri Caglayangil and asked for right of passage and confidentiality, but because of my mistake Turkish journalists realized that I was in Turkey. With the help of Caglayangil they hid me at a hotel and sent me to Geneva secretly.”
    http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=106770
    16/4/13

    ReplyDelete
  3. Yunanistan Eski Başbakanı Mitsotakis ve Eski Dışişleri Bakanı Bakoyanni, Türk-Yunan dostluğu hakkında NTV'ye özel açıklamalarda bulunuyor.

    http://tvarsivi.com/yunanistan-eski-basbakani-mitsotakis-ve-eski-disisleri-bakani-bakoyanni-turk-yunan-dostlugu-hakkinda-18-04-2013-izle-i_2013040584766.html

    --
    http://tvarsivi.com/player.php?i=2013040584766

    ReplyDelete
  4. Ομιλία Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη λέσχη Bab-I Ali - Κωνσταντινούπολη[1]....

    Κυρίες και κύριοι,

    Επιστρέφω για άλλη μια φορά με χαρά και συγκίνηση στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη. Σιγά – σιγά κλείνω, όπως γνωρίζετε, κι εγώ τον κύκλο μου. Θέλησα όμως, όσο διατηρώ τις δυνάμεις μου, να πραγματοποιήσω αυτή την επίσκεψη για πολιτικούς αλλά και προσωπικούς λόγους.

    Πολιτικά, έχω αγωνιστεί για πάνω από μισό αιώνα για την ομαλοποίηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πίστευα και πιστεύω πως μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε μαζί ειρηνικά και φιλικά. Είναι μια πολιτική που σήμερα, διαπιστώνω με ικανοποίηση, πως δικαιώνεται και στις δύο χώρες.

    Προσωπικά, η οικογένεια μου κι εγώ αγαπήσαμε και αγαπάμε τούτη την Πόλη, τη Βασιλεύουσα, την Ισταμπούλ. Εύχομαι δε να έχει την ευκαιρία να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Πάντοτε, στη χώρα σας, γινόμουν δεκτός με αισθήματα φιλίας και αγάπης, τα οποία ανταποδίδω. Θυμάμαι με συγκίνηση την φιλοξενία που δέχτηκα, μια νύχτα τον Αυγούστο του 1968, όταν διωκόμενος από την Ελληνική χούντα πέρασα με ένα μικρό σκάφος το ανήσυχο Αιγαίο και έφθασα στην αντίπερα όχθη. Τότε, με την βοήθεια της Τουρκικής κυβέρνησης, έγινε δυνατή η μετάβαση μου στην Ευρώπη, όπου και συνέχισα, από την εξορία, τον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη χώρα μου.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη λέσχη Bab-I Ali για την ευγενική και τιμητική πρόσκληση. Κυρίως, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε ένα εκλεκτό κοινό. Θα είμαι σύντομος, και ελπίζω, οτι στο τέλος της ομιλίας θα μπορέσω να απαντήσω σε ερωτήσεις. Επιτρέψτε μου μόνο να μιλήσω στα Ελληνικά. Απόψε, δε θέλω να σας μιλήσω τη γλώσσα των διπλωματών. Θέλω να μιλήσω από την καρδιά μου, όπως έκανα πάντα. Και μου είναι πιο εύκολο στη μητρική μου γλώσσα. .....
    https://www.facebook.com/Mitsotakis

    ReplyDelete
  5. Μητσοτάκης: “Λογικός πολιτικός” ο κ. Αναστασιάδης, προφανώς λόγω της στάσης του έναντι του σχεδίου Ανάν ....

    Συνεχίζει, σε κάθε ευκαιρία, την καταστροφική του πολιτική στο Κυπριακό, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος ΄πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ, δήλωσε ότι “το Κυπριακό μπορεί να λυθεί ευκολότερα από το Κουρδικό». Προφανώς στη βάση σχεδίων όμοιων με το φιλοτουρκικό του πρώην γενικού γραμμάτέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Ο κ. Μητσοτάκης ενίσχυσε με τις δηλώσεις του τον ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν, και μείωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτήρισε “λογικό πολιτικό”, εννοώντας φυσικά τη στάση του έναντι του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, το 2004. Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε με πρωτόγνωρο πάθος το ρατσιστικό σχέδιο, σε σημείο …παρεξήγησης.

    Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι “ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός και έμπειρος πρωθυπουργός που μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις. Για αυτό, λέω, ότι θα πρέπει να ελπίζουμε ότι ο Ερντογάν θα μπορέσει να λύσει και το Κυπριακό. Πιστέψτε με, ο Ερντογάν μπορεί να λύσει το Κυπριακό με πολύ λιγότερη προσπάθεια από αυτήν που καταβάλει για το Κουρδικό» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

    Υπογραμμίζει επίσης στη συνέντευξή του στη Χουριέρ ότι το Κυπριακό δηλητηριάζει για δεκαετίες τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σημειώνει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να παραβλέψει την Κύπρο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μία βιώσιμη λύση».

    Για το ίδιο θέμα αναφέρει ακόμα: «Η Κύπρος ήταν πάντα το υπογάστριο της Τουρκίας. Αυτό το συζήτησα πολλές φορές και με τον Οζάλ και αποδεχόταν ότι η Κύπρος είναι μία αδυναμία της Τουρκίας και ήθελε να βρεθεί λύση. Τώρα πλέον, η Τουρκία μπορεί να παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο, για τη λύση. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά η Τουρκία έχει τη δύναμη».
    Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «μπορεί να πείσει τους Τουρκοκύπριους» και προσθέτει ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης «είναι ένας λογικός πολιτικός», που παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα «μπορεί να γίνει ένας εποικοδομητικός διαπραγματευτής».
    Ως προς τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι «τα προβλήματά μας στο Αιγαίο μπορούν να λυθούν μόνο με το Διεθνές Δίκαιο».
    «Οι δύο χώρες συμφώνησαν, πριν από κάποιο διάστημα, να μεταβούν στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας», λέει και συνεχίζει ότι «δε γνωρίζω πού βρίσκονται σήμερα οι συνομιλίες που γίνονται. Ελπίζω να λυθεί το ταχύτερο δυνατό» καταλήγει.

    http://mignatiou.com/2013/04/μητσοτάκης-λογικός-πολιτικός-ο-κ-ανα/
    23/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin