Friday, April 12, 2013

Η οικονομική κρίση δεν σημαίνει αποδοχή ελλειμματικής λύσης στο Κυπριακό, λέει ο Ομήρου

Μήνυμα προς την Τουρκία και κάθε κακόπιστο τρίτο πως δεν πρέπει να διανοηθούν ότι η δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται η Κύπρος και η Ελλάδα θα οδηγήσουν σε αποδοχή ελλειμματικής και ετεροβαρούς λύσης στο Κυπριακό, έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
Ο κ. Ομήρου, σημείωσε ότι ο κυπριακός και μητροπολιτικός Ελληνισμός θα ξεπεράσουν τη σημερινή οικονομική κρίση και θα δημιουργήσουν ξανά συνθήκες ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλούσε στο πλαίσιο τελετής στην Κέρκυρα όπου τέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγνοούμενου Έφεδρου Ανθυπασπιστή Μηχανικού της ΕΛΔΥΚ Ελευθέριου Άνθη, που χάθηκε στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των Τούρκων, τον Αύγουστο του 1974.

Στην ομιλία του ο κ. Ομήρου, υπογράμμισε πως «η ηρωική θυσία του Άνθη Ελευθέριου και όλων των άλλων μαχητών της ΕΛΔΥΚ αποτελούν ακατάλυτο αρραβώνα των δεσμών του Μητροπολιτικού Ελληνισμού με τον κυπριακό Ελληνισμό» και εξέφρασε παράλληλα ευγνωμοσύνη  προς τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 1974, για τον ηρωισμό και την ανδρεία που επέδειξαν «στην άνιση μάχη αντίστασης του Ελληνισμού κατά της τουρκικής εισβολής».
«Η Κύπρος δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει η μόνη μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη» και  «η Ευρώπη να ανέχεται στο κατώφλι της την παρουσία ενός στρατού κατοχής, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ».
Οπως είπε, η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει τις προκλήσεις της τις τελευταίες εβδομάδες διατυπώνοντας απειλές εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
«Απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και στη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» είπε ο κ. Ομήρου και κάλεσε τη διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα να καταστήσουν σαφές προς την Τουρκία ότι οι έκνομες ενέργειες της συγκρούονται με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και παραβιάζουν κατάφωρα κάθε αρχή Διεθνούς Δικαίου.
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία και κάθε κακόπιστο τρίτο πως «δεν πρέπει να διανοηθούν ότι η δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται η Κύπρος και η Ελλάδα θα μας οδηγήσουν σε αποδοχή ελλειμματικής και ετεροβαρούς λύσης στο κυπριακό πρόβλημα».
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Κέρκυρα Γιάννης Τρεπεκλής στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί στην παγκόσμια ιστορία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον κυπριακό λαό. Πρόσθεσε ότι η Κέρκυρα έχει ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο, που επισφραγίστηκαν με την αδελφοποίησή της με την Πάφο. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, που διέρχονται σήμερα Ελλάδα και Κύπρο, υπογράμμισε την ανάγκη για «υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, συλλογική δράση».
Ο κ. Ομήρου νωρίτερα, είχε συνάντηση με την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Αναστασία Σαλή – Παπασαλή, την οποία και τίμησε για την πρωτοβουλία της να διαθέσει τις απολαβές της ενός έτους για την παροχή δωρεάν σίτισης προς τους Κύπριους φοιτητές του Πανεπιστημίου.
.onlycy.com
12/4/13

 --
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin