Friday, April 5, 2013

Αμερικανοεβραϊκή πρόταση για μεταφορά ΦΑ......ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης οικοπέδων με Λίβανο...

Στο Προεδρικό βρέθηκε Αμερικανοεβραϊκή αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από ιδιώτες επιχειρηματίες οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση για μεταφορά φυσικού αερίου από τα κυπριακά τεμάχια μέσω πλωτών μονάδων αποϋγροποίησης (LNG).

Παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, οι ιδιώτες ενδιαφερόμενοι, εξέφρασαν ενδιαφέρον για το οικόπεδο 3, το οποίο κατοχυρώθηκε στην εταιρεία ΕΝΙ. Ο Υπουργός με τη σειρά του τους παρέπεμψε για διαβουλεύσεις στην εταιρεία.


Ο Γιώργος Λακκοτρύπης θα αναχωρήσει τη Δευτέρα για το Ισραήλ, όπου θα έχει επαφές για το συγκεκριμένο θέματα καθώς και άλλα που αφορούν στα ενεργειακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Γιώργου Λακκοτρύπη στο Λίβανο, επήλθε συμφωνία με τον Λιβάνιο Υπουργό Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία οι δύο χώρες θα μπορούν να συζητήσουν κατά την έναρξη του Α’ γύρου αδειοδότησης, το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης οικοπέδων που άπτονται μεταξύ των δύο ΑΟΖ. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, πρέπει να υπάρξει και απόφαση στο κοινοβούλιο της χώρας.
 .sigmalive.com
5/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin