Wednesday, April 17, 2013

«Πολυβόλα» ευρωβουλευτές εναντίον των χειρισμών της ΕΕ

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που συνέρχεται στο Στρασβούργο, βρέθηκε η δανειακή σύμβαση της Κύπρου με την Τρόικα, στο πλαίσιο θεσμοθετημένης συζήτησης.
Οι Ευρωβουλευτές συζήτησαν για την κατάσταση της Κυπριακής Οικονομίας, με τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν και την Υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων της προεδρεύουσας Ιρλανδίας, Λουσίντα Κρέιτον.

Αναγκαίο στοιχείο καθίσταται η τραπεζική ένωση η οποία θα προλαβαίνει τα προβλήματα που αφορούν τη δημιουργία ενός μη βιώσιμου τραπεζικού τομέα, όπως συνέβη στην Κύπρο, δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας ο Ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.



Τα προβλήματα της Κύπρου δημιουργηθήκαν επί σειρά ετών και απορρέουν από την μη αποτελεσματική διαχείριση, είπε ο κ. Ρεν.

Πρόσθεσε ότι οι δυο μεγαλύτερες τράπεζες επεκταθήκαν και εκτέθηκαν σε κινδύνους λόγω των δράσεων τους. Είπε ότι συμφωνεί με τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε επιρρίψει ευθυνών αλλά να κοιτάξουμε προς το μέλλον.

 .sigmalive.com
17/4/13
--


Τετάρτη Απρίλιος 17, 2013 (Αποσπάσματα):
12:47 Η Κύπρος δεν είναι ένα μοντέλο αλλά υπάρχουν διδάγματα τα οποία αντλούμε, δήλωσε ο Επίτροπος Μισιέλ Μπαρνιέ, κάνοντας λόγο "κακή εποπτεία και παράλογα μπόνους". Σημείωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ενιαία εποπτεία.
12:40 Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης της Κύπρου είναι ότι οι τράπεζες βασίζονταν σε καταθέσεις, είπε ο Όλι Ρεν. Πρόσθεσε ότι «το bail in που έγινε ήταν συνεπεία αυτής της κατάστασης λόγω της ιδιαιτερότητας και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προηγούμενο για μελλοντικές ανάλογες κινήσεις και δεν υπάρχουν τέτοιες προθέσεις».
12:35 Γιατί δεν κατηγορείται η κυβέρνηση της Γερμανίας, που προσαρμόζει τα πάντα στην προεκλογική της περίοδο, διερωτήθηκε Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής.
12:34 Μια ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα είναι η απάντηση σε αυτό που υποφέρει ο κυπριακός λαός, είπε ο Ανδρέας Πιτσιλίδης. «Θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλέγγυης. ευθύνες φέρουν και τραπεζίτες και πολιτικές αρχές στην Κύπρο αλλά σίγουρα δεν ευθύνονται οι Κύπριοι πολίτες», είπε.
Πρόσθεσε ότι ο κυπριακός λαός δεν θα βγει από την Ευρώπη(απαντώντας στον Τ. Χ΄΄Γεωργίου που είπε ότι θα εξεταστεί η έξοδος) αλλά θα πολεμήσει για μια καλύτερη Ευρώπη
 

12:28 Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν ένα πείραμα που δημιούργησε αμφιβολίες στους καταθέτες, είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννακου. Τόνισε ότι σε μια μεγαλύτερη ή βόρεια χώρα δεν θα δινόταν αυτή η λύση
«Τιμωρήσατε μια νέα ηγεσία, η οποία είχε μόλις εκλεγεί και υπονομεύσατε το μέλλον της. Έπρεπε να δούμε το πρόβλημα συλλογικά», είπε.
 

12:20 Η τρόικα υπονομεύει αντί να σώσει την Κύπρο, είπε η Αντιγόνη Παπαδοπούλου
12:15 «Η κρίση στην Κύπρο κατέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της τεχνοκρατικής Ευρώπης. Κατάφεραν να λαφυραγωγήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο ένα κυρίαρχο κράτος χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη του. Ο Ντράγκι δεν δίστασε να κάνει μια πράξη πολέμου όσο αφορά το διεθνές δίκαιο», είπε άλλος ευρωβουλευτής.
12:00 Μην μας ζητάτε να επιλέξουμε μεταξύ της τουρκικής κατοχής και της οικονομικής κατοχής, δήλωσε η κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, τονίζοντας ότι καταστρέφεται ο χρηματοπιστωτικός τομέας.
11:58 Η δημοκρατία στην ΕΕ κουρεύτηκε, είπε ο Κύπριος ευρωβουλευτής Τάκης Χ’’Γεωργίου. Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος μόλις βρει τα ποδιά της θα μελετήσει τη δυνατότητα να σας πει το μεγάλο αντίο διότι τη δύσκολη ώρα δεν υπήρχε αλληλεγγύη»
11:56 Ευθύνες στον Όλι Ρεν καταλόγισε ο Βρετανός Nigel FARAGE, της ομάδας της Ευρώπη ελευθερίας και δημοκρατίας, λέγοντας ότι «κλέβετε τα χρήματα των πολιτών». Προσπαθήσατε, πρόσθεσε, να πάρετε τα χρήματα από μικρούς επενδυτές. Υπάρχει το προηγούμενο, σημείωσε . «Υπάρχουν χώρες όπως η Ισπανία που χρεοκοπούν οι επιχειρήσεις τους». Τι μήνυμα στέλνετε στους επενδυτές,  ρώτησε ο κ. ; «Παρτε τα χρήματα σας και βγάλτε τα εκτός ευρωζώνης». Αυτό σήμανε το θάνατο της ευρωζώνης, τόνισε ο ευρωβουλευτής. «Αυτή η νέα ΕΕ είναι ο νέος κουμμουνισμός. Μια καινούρια Θάτσερ υπάρχει στην Ευρώπη».
11:54 Χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική τραπεζική ένωση, είπε ο κ. Ρεν. Η Κύπρος και οι Κύπριοι έχουν ένα μεγάλο δυναμικό, σημείωσε. Επιπρόσθετα, ανέφερε ο κ. Σβόμποτα, η Κύπρος θα έχει και τα έσοδα από το Φυσικό Αέριο. «Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε τους Κύπριους και όχι για να τους κυβερνάμε με αυτό τον ασύδοτο τρόπο».
11:52 Ντανιέλ Κον Μπετίτ: Από το μοντέλο, «Too big too fail», φτάσαμε πλέον στο μοντέλο «Too small too bail».
11:40 Έγιναν πολύ σοβαρά λάθη που δεν έρεπε να γίνουν, είπε ο Χάνες Σπόμποτα, της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την αξίωση για κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100000 ευρώ.
Σταματήστε την τρόικα, τόνισε. «Σταματήστε τη δράση της , δεν τη χρειαζόμαστε. Εσείς είστε υπεύθυνοι και νομιμοποιήστε σταματήσετε την τρόικα. Δεν πρέπει να συνεχίσει τη δράση της»
 

11:33 Έγιναν τεράστια λάθη στην Κύπρο, είπε ο Jean-Paul GAUZÈS, μέλος του ΕΛΚ, τονίζοντας ότι αγοράστηκαν ομόλογα τη στιγμή που δεν έπρεπε να γίνει.
.sigmalive.com
17/4/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin