Wednesday, April 17, 2013

Διαξιφισμοί για την Κύπρο....Ντανιέλ Κον Μπέντιτ: «καλύτερα να επενδύουν οι Τούρκοι, παρά οι Ρώσοι»!!!...Ελένη Θεοχάρους: «Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η Τουρκία στην Κύπρο είναι να σηκωθεί και να φύγει»

Σε υψηλούς τόνους και με έντονες επικρίσεις για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup έγινε η συζήτηση για την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά»!!!..... ήταν η αρχική γραμμή της ιρλανδικής προεδρίας και της Κομισιόν, αλλά οι περισσότεροι ευρωβουλευτές δεν φαίνεται να συμφωνούν.

Μάλιστα ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» της τρόικας, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει για σχεδόν «αποικιοκρατική συμπεριφορά» τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλα μέλη του Eurogroup.

Πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος της Κύπρου


Απαντήσεις για όσα έγιναν ζήτησε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Στρασβούργο Γκι Φερχόφσταντ, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να συσταθεί ακόμη και ειδική διερευνητική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα της Κύπρου.

Αίσθηση προκάλεσε ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπέντιτ, που δήλωσε ότι όποιος θέλει μία νέα προοπτική για την Κύπρο, θα πρέπει να κινηθεί για την επανένωση του νησιού στη λογική ότι «καλύτερα να επενδύουν οι Τούρκοι, παρά οι Ρώσοι». Μάλιστα το στέλεχος των Πρασίνων υποστήριξε ότι με την ίδια λογική η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει και την οικονομία της Ελλάδας.
Η πρόταση Κον Μπεντίτ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους: «Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η Τουρκία στην Κύπρο είναι να σηκωθεί και να φύγει», δήλωσε η ευρωβουλευτής.

Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη
http://www.dw.de
17/4/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin