Wednesday, April 24, 2013

ΗΠΑ: Μην δώσετε τα οικόπεδα 5 και 6 .... ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Τη συμβουλή -εν είδει διπλωματικής παρότρυνσης- να αποφύγει η Κυπριακή Δημοκρατία κινήσεις που ενδεχομένως θα κλιμακώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετέφερε, εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο εδώ Αμερικανός Πρέσβης. Στη συνάντηση που είχαν προχθές το πρωί στο Προεδρικό ο Νίκος Αναστασιάδης και ο John Koening, ο δεύτερος συνέστησε στον πρώτο να μην δοθούν επί του παρόντος άδειες εξόρυξης για τα οικόπεδα 5 και 6, για τα οποία (μεταξύ άλλων) ως γνωστόν η Τουρκία φέρει ενστάσεις.
Συγκεκριμένα, η συμβουλή αφορούσε τη δυνατότητα και ενδεχομένως την πρόθεση της Δημοκρατίας να δώσει νέες άδειες σε εταιρείες μέχρι τα τέλη Μαΐου οπόταν και εκπνέει η σχετική προθεσμία στο πλαίσιο του β’ γύρου αδειοδότησης.

Την ίδια ώρα αναφορές για την κυπριακή ΑΟΖ προέκυψαν και από τη Βουλή των Λόρδων εμπλέκοντας το οικόπεδο 1 στην εν δυνάμει προέκταση των χωρικών υδάτων των βρετανικών βάσεων από τα τρία που είναι σήμερα στα 12 ναυτικά μίλια. Ξεκάθαρη τοποθέτηση αναμένεται να ζητήσει σήμερα από το Λονδίνο ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης. Το συγκεκριμένο μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη ήταν συμπληρωματικό στα όσα είχε να μεταφέρει σχετικά με τα ανοικτά θέματα της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού.
Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
24/04/2013 - 00:29
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin