Wednesday, April 10, 2013

Στο Ναυτικό Σταθμό της Κω οι προτομές των 3 αξιωματικών που έπεσαν στα Ίμια

Οι προτομές των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψου, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, βρίσκονται από σήμερα στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού της Κω.
Τα αποκαλυπτήρια των προτομών έκαναν το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, παρουσία συγγενών των πεσόντων. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κω και την παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του νησιού.



«Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στη θυσία των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Προηγουμένως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος πραγματοποιεί από το πρωί επισκέψεις σε μονάδες της Κω, της Καλόλιμνου και του Φαρμακονησίου, θα παρακολουθήσει την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «Άγιος Φωκάς».

.e-typos.com
10/4/13
---
-

 



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin