Tuesday, March 26, 2013

Προσωπικό ασφαλείας ετοιμάζει η εταιρεία G4S όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο....

Η βρετανική εταιρεία G4S, o μεγαλύτερος διεθνής όμιλος εταιρειών παροχής λύσεων ασφαλείας, ειδικευμένος να αναλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες όπου οι κίνδυνοι σε ασφάλεια και προστασία θεωρούνται απειλές στρατηγικής σημασίας, θα αναλάβει την προστασία των τραπεζών στην Κύπρο την Πέμπτη όταν αυτές θα ανοίξουν.

Τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία η οποία προσφέρει ήδη υπηρεσίες Χρηματαποστολών (Μεταφορές χρημάτων και αξιών, διαχείριση αξιών, διαχείριση ΑΤΜ κ.τ.λ στις κυπριακές τράπεζες, θα προσφέρει φύλακες για τις τράπεζες, περιλαμβανομένου της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο αριθμό καταθετών στην Κύπρο και δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους επειδή οι τράπεζες δεν είναι ανοικτές εδώ και μια βδομάδα.



Σύμφωνα με τον Τζον Αργυρου, διευθυντή του κυπριακού παραρτήματος της G4, είπε ότι οι 750 υπάλληλοι της εταιρείας στην Κύπρο εργάζονται όλο το βράδυ, και με τη συνοδεία της Αστυνομίας, τροφοδοτούν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στις τράπεζες.

«Η ζήτηση έχει τετραπλασιαστεί και είναι περισσότερη από ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν έχουμε κλείσει από την μέρα που άρχισε η κρίση», ανέφερε ο κ. Αργυρού, προσθέτοντας ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στον τομέα των εταιρειών υπηρεσιών ασφάλειας.

Ανέφερε ότι από την μέρα που άρχισε η κρίση, η εταιρεία λαμβάνει τηλεφωνήματα από πελάτες για συστήματα ασφαλείας ή χώρους για να μπορέσουν να φυλάξουν την περιουσία τους γιατί οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Η εταιρεία επίσης χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος κρίκος για την μεταφορά χρημάτων από το εξωτερικό για πληρωμή μισθών και προμηθευτών και αντλεί από τα δικά της αποθέματα για να προσφέρει εγγυήσεις για πληρωμές στο εξωτερικό, και λειτουργεί κατά τρόπο σαν τράπεζα.

Το επόμενο τεστ για την G4 θα είναι η ανάπτυξη 180 άτομα – προσωπικό ασφαλείας στις τράπεζες για να βοηθήσουν στο αναμενόμενο κύμα πελατών που θα απαιτούν τα χρήματά τους καθώς και απαντήσεις.

Το προσωπικό της εταιρείας, είπε, θα είναι έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών για τον έλεγχο των ουρών και θα είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία. «Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τους τραπεζικούς να νιώθουν ασφάλεια όπως και τους πελάτες», ανέφερε.

 .onlycy.com
26/3/13

4 comments :

  1. Βρετανία: Εγιναν λάθη στη διάσωση της Κύπρου...

    Η "διάσωση" της Κυπριακής δημοκρατίας δεν έτυχε καλής διαχείρισης, έκρινε σήμερα ο βρετανός υπουργός των Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, χαιρετίζοντας πάντως το ότι στην τελική εκδοχή της συμφωνίας αποφεύχθηκε η φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, κάτι που χαρακτήρισε "κακή ιδέα".

    "Δεν έτυχε καλής διαχείρισης (...) Εγιναν λάθη", επισήμανε, μιλώντας σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Οσμπορν. Αναγνώρισε ωστόσο ότι "αξίζει σεβασμού" το γεγονός ότι η "κυρίαρχη" κυπριακή κυβέρνηση "βρέθηκε αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες αποφάσεις".

    Μετά την δημοσιοποίηση του αρχικού σχεδίου συμφωνίας, που προέβλεπε την επιβολή έκτακτης φορολόγησης σε όλες τις καταθέσεις ανεξαίρετα, "υιοθετήσαμε διατυπώσεις που καθιστούσαν σαφές ότι επρόκειτο για μια κακή ιδέα", σημείωσε, διασαφηνίζοντας ότι μίλησε σχετικά στην ίδια την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ.

    Ο κ. Όσμπορν δήλωσε "ευτυχής" που η προβλεπόμενη φορολόγηση καταθέσεων με βάση την τελική συμφωνία όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας αφορά, μόνον, τις ανασφάλιστες καταθέσεις πάνω από τις 100.000 ευρώ.

    Εάν επιβαλλόταν η φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των καταθέσεων, αυτό θα προκαλούσε "μεγάλη ζημιά" στην ευρωπαϊκή αρχή εγγύησης των καταθέσεων στις τράπεζες, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

    Ο Όσμπορν τόνισε ακόμη πως "και οι Βρετανοί και ο υπόλοιπος κόσμος θα είχαν υπηρετούνταν καλύτερα εάν η ευρωζώνη είχε (τα τελευταία χρόνια) κινηθεί ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα πιο γρήγορα".

    Αναφερόμενος στις θυγατρικές κυπριακών τραπεζών στο βρετανικό έδαφος, ο κ. Όσμπορν δήλωσε ότι έχει αρχίσει "διαπραγματεύσεις" με την κυπριακή κυβέρνηση με στόχο η θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου να μην συμπαρασυρθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης της μητρικής της, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Παραμένει όμως ασαφές τι θα γίνει από τη σκοπιά της φορολόγησης στην περίπτωση των ανασφάλιστων (άνω των 100.000 ευρώ) καταθέσεων στα υποκαταστήματα της βρετανικής θυγατρικής της Λαϊκής.

    Η Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη ενημερώσει ότι το πρόγραμμα διάσωσης του τραπεζικού κυπριακού τομέα δεν έχει επίπτωση για τις καταθέσεις των πελατών της στο βρετανικό έδαφος, αφού η βρετανική θυγατρική της λειτουργεί με βάση το βρετανικό δίκαιο.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63802779
    26/3/13

    ReplyDelete
  2. Μέτρα για τη διαχείριση της κατάστασης έλαβε η Ελληνική....Ζημιά 10 εκατ. ευρώ από την πώληση στην Ελλάδα, αλλά κέρδη στα κεφάλαια...

    Άνετη ρευστότητα και βελτιωμένη κεφαλαιακή βάση ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, δημοσιοποιώντας τα τελικά αποτελέσματα του 2012, που δεν διαφοροποιούνται από τα προκαταρκτικά που ανακοινώθηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου.

    «Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας συνεχίζει να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του διαθέτοντας υγιή ρευστότητα, λαμβάνοντας προληπτικές ενέργειες και διαφυλάσσοντας τον ισχυρό ισολογισμό του. Ταυτόχρονα, ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή του βάση, διατηρεί υγιή και ψηλά επίπεδα ρευστότητας και διαφυλάσσει και ενισχύει την ικανότητά του να πραγματοποιεί σταθερά και επαναλαμβανόμενα εισοδήματα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2012, ο Όμιλος πραγματοποίησε ζημιές (που αντιστοιχούν σε μετόχους) ύψους 23,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 100,658 εκατ. ευρω το 2011 (μείωση 77%).

    Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του Ομίλου δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup, στις 25 Μαρτίου 2013, και λαμβάνει τα αναγκαία δυνατά μέτρα για τη διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων στις εργασίες του που ενδεχομένως να επιφέρει το παρόν επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον.

    «Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε μέτρα εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης ή επιβολής τέλους στις καταθέσεις του», αναφέρει.

    Η συμφωνία στην Ελλάδα
    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στις 26 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, και ως αποτέλεσμα της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και μετά από απαίτηση της Τρόικας, αφού στάθμισε τις παρούσες συνθήκες όπου η ρευστότητα και η κεφαλαιακή επάρκεια είναι υψίστης σημασίας, η Ελληνική Τράπεζα έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για την πώληση του Δικτύου Καταστημάτων της στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
    Η συμφωνία προνοεί την πώληση του συνόλου των μετρητών, των καταθέσεων, των δανείων, των λογισμικών προγραμμάτων, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδας, έναντι συνολικού τιμήματος €29 εκατ. και κάλυψη σε μετρητά της αρνητικής αρχικής διαφοράς, μεταξύ των στοιχειών του ενεργητικού και του παθητικού που εξαγοράστηκαν, το ύψος της οποίας ανήλθε στα €108 εκατ.
    Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής της πώλησης, ο Όμιλος αναμένει να πραγματοποιήσει ζημία ύψους €10 εκατ. περίπου και να εξοικονομήσει κεφάλαια της τάξης των €34 εκατ. περίπου.

    Οι δείκτες
    Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ο Όμιλος διαμόρφωσε Δείκτη Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων 13,6%, Δείκτη Ιδίων Κεφαλαίων 10,9% και Δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων 8,2%. Οι ελάχιστοι απαιτούμενοι εποπτικοί δείκτες για την Ελληνική Τράπεζα κατά την ίδια περίοδο διαμορφώνονται, σε 11,7% (Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας), 9,7% (Δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων) και 8,2% (Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων).
    Με την εξοικονόμηση κεφαλαίων που αναφέρεται πιο πάνω και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων για ασφαλιστικές εταιρείες που μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013, ο Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων του Ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2012, διαμορφώνεται στο 8,6%, ο Δείκτης Ιδίων Κεφαλαίων στο 11,6% και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου στο 15,0% υπερβαίνοντας τα υφιστάμενα ελάχιστα απαιτούμενα όρια.

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=127885
    27/3/13

    ReplyDelete
  3. Η Ρωσία ελπίζει ότι δεν θα τεθούν περιορισμοί και στις υγιείς τράπεζες της Κύπρου.....

    "Η Ρωσία ελπίζει, ότι οι πιθανοί περιορισμοί των τραπεζικών συναλλαγών θα αφορούν μόνο τις προβληματικές τράπεζες της χώρας" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ.

    Στην Κύπρο δραστηριοποιείται μια από θυγατρικές της κρατικής τράπεζας VTB, η "Ρωσική εμπορική τράπεζα" η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου, με το ενεργητικό της να ανέρχεται στα 14 δις ευρώ. Η ίδια η VTB εκτιμά ότι οι πιθανές απώλειές της, στη χειρότερη περίπτωση, θα ανέλθουν σε μερικά εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ίγκορ Σουβάλοφ σημείωσε, ότι η "Ρωσική εμπορική τράπεζα" είναι απολύτως υγιής δεν έχει προβλήματα, και συνεπώς είναι άδικο να εφαρμόζονται και σ’ αυτή τα μέτρα, που προβλέπονται για τις τράπεζες της Κύπρου, που χρειάζονται "εξυγίανση".

    http://rbth.gr/news/2013/03/26/i_rosia_elpizei_oti_den_tha_tethoyn_periorismoi_kai_sti_ygiei_trapeze_ti_21119.html
    27/3/13

    ReplyDelete
  4. ΔΗΚΟ:Συστήνει ψυχραιμία για την επαναλειτουργία των τραπεζών....



    Έκκληση για επίδειξη συμπεριφοράς ευθύνης, ώστε η διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να γίνει κατά τρόπο που δεν θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα, απευθύνει ενόψει της αυριανής επαναλειτουργίας των τραπεζών το Δημοκρατικό Κόμμα.

    Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι είναι ώρα συλλογικής ευθύνης, συλλογικής σύνεσης και συλλογικής ψυχραιμίας και ώρα για οργανωμένη, συντεταγμένη και πειθαρχημένη συμπεριφορά όλων.

    «Από τη σημερινή μας συμπεριφορά θα εξαρτηθούν πολλά. Κυρίως θα φανεί κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα στην επόμενη μέρα ή αν θα οδηγηθούμε σ’ ένα βάραθρο και στο χάος», προστίθεται.

    Το ΔΗΚΟ αναφέρει ακόμη ότι «όπως αποδείξαμε στο παρελθόν μπορούμε με υπευθυνότητα, σύνεση και μεθοδικότητα να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες και να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο, μπορούμε και τώρα».

    http://www.sigmalive.com/news/politics/37434
    27/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin