Saturday, March 16, 2013

Μόνο το Λουξεμβούργο μας στήριξε – Εναντίον μας και η Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μαραθώνια συνεδρίαση του ψεσινού Eurogroup, η Κύπρος έμεινε αβοήθητη με ωμούς εκβιασμούς: αποδοχή κουρέματος καταθέσεων ή κατάρερευση των δύο μεγάλων τραπεζών με αποστολή στην Κύπρο την Τρίτη εκκαθαριστών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Στους εκβιαστικούς όρους πρωταγωνιστές υπήρξαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε.

Μόνο το Λουξεμβούργο φαίνεται να υπερασπίστηκε σθεναρά την Κύπρο ενώ και η Ισπανία επέδειξε χλιαρή υποστήριξη.

Το κλίμα των υπολοίπων ”εταίρων” ήταν εχθρικό ή ουδέτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα ανήκε στις χώρες, εχθρικά προσκείμενες προς την Κύπρο.


Οι χώρες λειτούργησαν με ανταγωνιστικό τρόπο εις βάρος της Κύπρου με σκοπό ιδίων όφελος.
16/3/13 

6 comments :

  1. «Ανεγκέφαλο το 'κούρεμα' των κυπριακών καταθέσεων»....

    «Από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες», συμπεραίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    Όπως λέει, «το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα».

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και συμπεραίνει ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν το αδιέξοδο μιας αποσπασματικής, όπως τη χαρακτηρίζει, ευρωπαϊκής πολιτικής.

    «Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι κάτω από 100 χιλ. €, έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων», προσθέτει ο Ευ.Τσακαλώτος και καταλήγει:

    «Φθάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια αποφασιστική στιγμή όπου είτε ολόκληρος ο Νότος θα επιβάλλει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, ή η ευρωζώνη δε θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις και την οργή των λαών».
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351281

    ReplyDelete
  2. Συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς......

    Αθήνα:
    Τη συμπαράσταση του στην Κύπρο και τη δοκιμασία που περνάει δήλωσε σήμερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε σχετική δήλωση του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είπε ότι «η Ελλάδα συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στην δοκιμασία της Κύπρου. Άλλωστε, περνάει και η Ελλάδα σκληρή δοκιμασία εδώ και τρία χρόνια».

    Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να στείλει και ένα μήνυμα ελπίδας λέγοντας: «να θυμόμαστε όμως: Η Ευημερία και η Ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα! Και στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

    Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό «η ικανότητα του Ελληνισμού να αντέχει στα δύσκολα και να προοδεύει έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Θα αποδειχθεί και πάλι. Αρκεί να μην χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας και να παραμείνουμε όρθιοι. Από την κρίση θα βγούμε πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι».

    http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/137302/symparastasi-tis-elladas-stin-kypro-dilonei-o-antonis-samaras#sthash.uHdf0rmr.dpuf
    18/3/13

    ReplyDelete
  3. Κεδίκογλου: Ήταν η Κύπρος που ψήφισε «ναι» στο Eurogroup.....

    Στο Eurogroup η Ελλάδα απλώς στήριξε την απόφαση της Κύπρου, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην κριτική ότι η Αθήνα δεν στάθηκε στο πλευρό της Λευκωσίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία ενέκρινε το «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.

    «Στις 2 τα ξημερώματα, Παρασκευή προς Σάββατο, βγήκαν από τη Σύνοδο του Eurogroup οι τρεις θεσμικοί, δηλαδή, ο κ. Ντάισελμπλουμ, η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Ντράγκι. Είχαν συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, συμφώνησαν και μετά από αυτήν τη συμφωνία ήρθαν οι τρεις και την παρουσίασαν στους υπουργούς Οικονομικών. Την ψήφισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου. Φυσικό ήταν η Ελλάδα να στηρίξει, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας να στηρίξει την απόφαση της Κύπρου. Έτσι έχουν τα πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Η κατάσταση στην Κύπρο «δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος διαμήνυσε: «Στηρίξαμε την Κύπρο, όπως στηρίξαμε και την απόφασή της στο Eurogroup, έτσι στηρίζουμε και τη χθεσινή απόφαση της Κυπριακής Βουλής».

    Ο ίδιος επέστησε την προσοχή πλέον στο σχέδιο Β της Λευκωσίας αναφορικά με την οικονομική διάσωση των κυπριακών τραπεζών: «Πρέπει να βρεθεί λύση».

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351798
    20/3/13

    ReplyDelete
  4. Διαμαρτυρία εργαζομένων στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών της Ελλάδας...Έξω από το ΥΠΟΙΚ στην Αθήνα....

    Αθήνα:
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των Υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα απαιτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την απόφαση του Eurogroup, που «οδηγεί σε μαρασμό τρεις τράπεζες και στην ανασφάλεια 5.500 εργαζόμενους».

    Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας (CPB) συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κ. Σκέντζο, ο οποίος έκανε λόγο για έτοιμο σχέδιο από την πλευρά της Ελλάδας, προκειμένου να μη θιγούν οι θέσεις εργασίας, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες.

    - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/137731/diamartyria-ergazomenon-sta-ypokatastimata-kypriakon-trapezon-tis-elladas#sthash.Z4fFM0vx.dpuf
    21/3/13

    ReplyDelete
  5. ΛΟΪΖΟΣ ΛΟΪΖΟΣ, ΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:
    «Θα συνέλθουμε πιο γρήγορα από την Ελλάδα».....

    Αδύναμοι πώς θα διαπραγματευτούμε; Μοιραία θα οδηγηθούμε στη μονιμοποίηση της διχοτόμησης. Δεν είχαμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης και απογοητευτήκαμε από την ποντιοπιλατική στάση των οικονομικών ταγών της Ελλάδας....

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ

    «Ηταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης. Αν δεν είχε γίνει χθες, θα γινόταν αύριο ή σε μία εβδομάδα. Αυτό το μεγάλο κούρεμα επισπεύστηκε, λένε κάποιοι, γιατί οι Κύπριοι είπαν το «όχι». Δεν ήταν αυτός ο λόγος, αλλά η αφορμή, γι' αυτό το στραπάτσο το οποίο δέχτηκε ο Κύπριος πολίτης για δεύτερη φορά μετά το 1974. Στις κρίσεις όμως οι Κύπριοι αφήνουμε τις διαφορές που μας χωρίζουν και γινόμαστε μια γροθιά. Και θα ανακάμψουμε χέρι χέρι με την Ελλάδα».

    Αρτι αφιχθείς από την κυπριακή πρωτεύουσα, όπου είχε μεταβεί για λίγες ημέρες, ο κ. Λοΐζος Λοΐζος, αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (η οποία αποτελείται από 49 σωματεία, ένα σε κάθε νομό), μιλώντας στην «Ε» κάνει αποτίμηση των τελευταίων γεγονότων. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η Κύπρος θα ανακάμψει γρηγορότερα από την Ελλάδα, εκτιμά ότι τις ημέρες που έμειναν κλειστές οι κυπριακές τράπεζες «ο κλέφτης έμεινε μέσα» και τονίζει ότι το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου άπτεται του εθνικού.......http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=353602
    29/3/13

    ReplyDelete
  6. Βρετανία: Δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης από τους Κύπριους του Λονδίνου....

    Τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης η οποία θα έχει στόχο να προσελκύσει επενδύσεις για την Κύπρο, αλλά και να συμβάλει στις εισφορές του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι Κύπριοι της Βρετανίας.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τρόποι υποδοχής Κυπρίων, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο, πολλοί Κύπριοι να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, αρκετοί είναι οι Κύπριοι που επικοινωνούν με συμπατριώτες τους στη Βρετανία για να μάθουν τι χρειάζεται για να μετοικήσουν. Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα ενημερώνει και θα στηρίζει όσους Κύπριους αποφασίσουν να μεταβούν στη Βρετανία. Μεταξύ των συμβουλών, που θα παρέχονται, θα είναι η εύρεση κατοικίας και εργασίας, αλλά και τα δικαιώματα που έχουν από τα επιδόματα πρόνοιας.

    Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας ανήκει στην Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, τη μεγαλύτερη ομοσπονδία αποδήμων Κυπρίων στον κόσμο, η οποία εδώ και μια εβδομάδα είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους Κύπριους και τους φίλους της Κύπρου της Βρετανίας.

    Ανάμεσα στους στόχους της επιτροπής αλληλεγγύης, είναι η προσφορά οικονομικής και ανθρωπιστικής στήριξης σε πολιτεία και πολίτες αλλά και σε Κύπριους της ομογένειας που έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησης, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη συγκέντρωσης τροφίμων για να ενισχυθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία της Κύπρου. Επίσης προτάθηκε η διοργάνωση συναυλίας με καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την παροικία με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.

    Τονίστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης επιχειρηματιών από τη Βρετανία οι οποίοι θα ήθελαν να επενδύσουν στην Κύπρο εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση. Εξάλλου, αποφασίστηκε η επιτροπή να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες, δικηγόρους, τραπεζίτες κτλ, από τη Βρετανία που έχουν εμπειρία από την τραπεζική κρίση του 2008 ώστε να αναζητηθούν μαζί τους πιθανές λύσεις του προβλήματος. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση και προώθηση των κυπριακών συμφερόντων σε όλα τα κόμματα της βρετανικής Βουλής.

    Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης

    Το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης έχει εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο και αναμένεται να δημιουργηθεί άμεσα. Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κύπριοι της Βρετανίας έχουν πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες. Πολύ συχνά, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον κυπριακό λαό.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=173617
    29/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin