Wednesday, March 6, 2013

Η Τουρκία επανέρχεται στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία πρέπει να μείνει αδρανής στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έως ότου κινητοποιηθεί η Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι η ανάγκη της ορθόδοξης κοινότητας για κληρικούς αποτελεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της. 
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Άριντς δήλωσε ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν λειτούργησε για πολιτικούς λόγους, κυρίως λόγω της «μη φιλικής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης».

Παράλληλα, διαμήνυσε πως η Άγκυρα κάνει ό,τι μπορεί για να επιλυθούν τα προβλήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων.
 
Ο ίδιος υπογράμμισε οι μειονότητες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην Τουρκία. Μάλιστα, κάλεσε όλες τις μειονότητες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία «εξαιτίας λαθών των αρχών» να επιστρέψουν. 
 
«Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, συνιστά  πλούτο για τη χώρα», είπε ο τούρκος αντιπρόεδρος, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι μειονότητες.
6/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin