Monday, March 25, 2013

Ποινικούς ανακριτές θα διορίσει ο Αναστασιάδης ..."Θα έχουν ρευστότητα οι τράπεζες για να βρουν το δρόμο τους"


---
Σε διορισμό ποινικών ανακριτών, θα προχωρήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με σαφείς και διευρυμένους όρους εντολής για αναζήτηση και απονομή ευθυνών σε οικονομικό επίπεδο. Κάναμε μια διαπραγμάτευση σε εφιαλτικές συνθήκες αλλά πετύχαμε να παραμείνουμε ζωντανοί, δήλωσε ο Πρόεδρος στο διάγγελμα του, προσθέτοντας ότι «θα σταθουμε όρθιοι για εμάς και τα παιδιά μας». Ο Πρόεδρος προέτρεψε "να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία κάνοντας μια νέα αρχή για να κτίσουμε το μέλλον σε πιο στέρεες και υγιείς βάσεις".
  • Διορισμός ποινικών ανακριτών
  • "Θα έχουν ρευστότητα οι τράπεζες για να βρουν το δρόμο τους"
  • "Δώσαμε τη μάχη για το σήμερα, το αύριο, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας"


Αυτούσιο το διάγγελμα:

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος επιδεινώθηκε δραματικά. Αποτέλεσμα τούτου ήταν η σύγκλιση στις Βρυξέλλες του έκτακτου Eurogroup, με απώτερο στόχο την επίτευξη δανειακής σύμβασης και την έγκριση προγράμματος διάσωσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούμασταν στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία του κράτους.
Η μετάβαση μας στις Βρυξέλλες σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή είχε μια και μόνο επιδίωξη: Να επιτύχουμε τη σωτηρία της πατρίδας μας μέσα από τη σταθεροποίηση και τον εξορθολογισμό του τραπεζικού μας συστήματος.
Οι ώρες ήταν δύσκολες, σε κάποιες στιγμές ήταν δραματικές. Η Κύπρος βρέθηκε μια ανάσα πριν από την οικονομική κατάρρευση. Οι επιλογές μας δεν ήταν εύκολες, ούτε το περιβάλλον το ιδανικότερο. Όμως με σκληρή διαπραγμάτευση, με επιμονή, αλλά και με συναίσθημα ευθύνης φτάσαμε σ’ ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει τις προοπτικές της χώρας.
Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε είναι οδυνηρή αλλά υπό τις περιστάσεις η καλύτερη που θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε. Ξεπερνιέται οριστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου και αποτρέπονται οι τραγικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία. Το τραπεζικό σύστημα θα σταθεροποιηθεί. Πετύχαμε την αποτροπή της χρεοκοπίας της Λαϊκής Τράπεζας και ότι αυτό θα συνεπαγόταν. Διασφαλίσαμε την πλήρη κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου. Με τη συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με το υγιές μέρος της Λαϊκής Τράπεζας δημιουργείται μια ισχυρή τράπεζα ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καταθετών και της εθνικής οικονομίας.
Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως θα ήταν η μέρα μας αύριο χωρίς συμφωνία. Όλες αυτές τις κρίσιμες ώρες αισθανόμουν την αγωνία σας για την πορεία των συνομιλιών. Η σκέψη μου ήταν συνεχώς μαζί σας και αντλούσα δύναμη από τη θέληση του λαού μας να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο.
Φίλες και φίλοι,
Δώσαμε όλοι μαζί, λαός και πολιτική ηγεσία μια μεγάλη μάχη από την οποία βγήκαμε λαβωμένοι, αλλά όρθιοι και αποφασισμένοι να κάνουμε μια νέα αρχή.
Αφήνουμε πίσω μας την αβεβαιότητα και την αγωνία που όλοι βιώσαμε τους τελευταίους μήνες και κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Από αύριο αρχίζει μια νέα περίοδος για την Κύπρο. Τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται δύσκολες αποφάσεις. Στην κατάσταση που βρεθήκαμε δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ήμουν υποχρεωμένος να πάρω δύσκολες, οδυνηρές αλλά και τολμηρές αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσω ένα διαχειρίσιμο αύριο.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, με βάση τις νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή, θα εφαρμόσει από αύριο κάποια περιοριστικά μέτρα στις οικονομικές συναλλαγές. Πρόκειται για ένα πολύ προσωρινό μέτρο, το οποίο σταδιακά θα χαλαρώνει. Σαν κυβέρνηση θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε παν το δυνατό για να επιστρέψουμε σύντομα στην πλήρη ομαλότητα. Για αυτό και καλώ όλους με ψυχραιμία, υπομονή και αποφασιστικότητα να εργαστούμε μαζί για να επιτύχουμε το συντομότερο την επανεκκίνηση της οικονομίας μας.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διασφαλίζει πλέον τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Μέσα από τη δανειακή σύμβαση επιτυγχάνουμε την άντληση δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, αλλά και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι δανειστές μας εμπιστεύονται τη δημιουργικότητα του λαού μας και τις προοπτικές της οικονομίας μας.
Φίλες και φίλοι,
Αυτές τις δύσκολες ώρες οφείλουμε όλοι, πολιτεία και κοινωνία, να συμπαρασταθούμε στους συμπατριώτες μας που θα έχουν ανάγκη. Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στα πόδια μας για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα πράξει το παν ώστε με συγκεκριμένα μέτρα να σταθεί στο πλευρό όσων θα επωμισθούν τις οδυνηρές συνέπειες. Σαν πρώτο μέτρο θα διασφαλιστούν άμεσα όλα τα Ταμεία Προνοίας στις επηρεαζόμενες Τράπεζας.
Με τον τερματισμό της αβεβαιότητας επικεντρώνουμε πια την προσοχή μας σε πολιτικές που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων και σε έργα ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Συμπατριώτισσες συμπατριώτες
Όλες αυτές τις μέρες ακούστηκαν φωνές για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Παρά την πικρία και την απογοήτευση που όλοι νιώσαμε από τη στάση που ορισμένοι εταίροι μας τήρησαν έναντι της Κύπρου, δεν θεωρώ ότι η αποστασιοποίηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια θα απαντούσε στην κρίση.
Φίλες και φίλοι,
Κατανοώντας το δικαιολογημένο αίσθημα οργής που σας διακατέχει από τις ευθύνες όσων μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση δεσμεύομαι ότι στις αμέσως επόμενες μέρες, το Υπουργικό Συμβούλιο θα διορίσει ποινικούς ανακριτές με σαφείς και διευρυμένους όρους εντολής για την αναζήτηση και την απονομή ευθυνών εκεί και όπου ανήκουν.
Δώσαμε τη μάχη για το σήμερα, αλλά και το αύριο, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Από σήμερα αρχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια ανοικοδόμησης. Η Πατρίδα μας πέρασε και χειρότερα. Ο κυπριακός λαός με το πείσμα, τη φιλοπατρία, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και θα μπει ξανά στο δρόμο της δημιουργίας. Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία κάνοντας μια νέα αρχή για να κτίσουμε το μέλλον σε πιο στέρεες και υγιείς βάσεις.
Θα ήταν παράλειψη μου αν δεν ευχαριστούσα θερμά τους συνεργάτες μου, και αυτούς που με συνόδευσαν στις Βρυξέλλες, και όσους εργάζονταν ακατάπαυστα στην Κύπρο για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στη συμφωνία διάσωσης της Κυπριακής οικονομίας. Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία με την οποία βρισκόμουν σε συνεχή διαβούλευση σε όλα τα στάδια των συνομιλιών.
.sigmalive.com
25/3/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ: 

9 comments :

  1. Δάνεια 59,2 δισ. δολαρίων παραχώρησαν ξένες τράπεζες προς εταιρείες στην Κύπρο....Σε 4,6 δισ. ευρώ υπολογίστηκε η έκθεση της Alpha Bank σε δάνεια στην Κύπρο, στα τέλη Σεπτεμβρίου....

    Του Μανώλη Καλατζή

    Διασυνοριακοί δανειστές, με εξαίρεση τους προερχόμενους από τη Ρωσία, είχαν 59,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκκρεμών δανείων προς εταιρείες στην Κύπρο στο τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

    Στα στατιστικά στοιχεία της BIS, που είναι η μόνη που καταγράφει το διασυνοριακό δανεισμό σε όλο τον κόσμο, δεν περιλαμβάνονται δάνεια από τη Ρωσία.

    Ο οίκος αξιολόγησης Mayıs εκτιμά ότι τα δάνεια που παραχώρησαν ρωσικές τράπεζες σε ρωσικές εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο ανέρχονταν στα 30-40 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία της BIS δείχνουν ότι δανειστές από την Ελλάδα και τη Γερμανία έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στην Κύπρο, από τις χώρες που υπέβαλαν εκθέσεις.

    Μερικές τράπεζες δεν αποκάλυψαν τα δάνειά τους στην Κύπρο, αλλά η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή δεν έχει υποχρεώσει τις τράπεζες να ανακοινώσουν μια ανάλυση των στοιχείων με αφορμή το τεστ αντοχής που διενήργησε το 2011 στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
    Το τεστ αντοχής έδειξε ότι η Alpha Bank στην Ελλάδα είχε έκθεση 4,8 δις. ευρώ στο τέλος του 2010, η οποία διαμορφώθηκε στα 4,6 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Η γερμανική HSH Nordbank είχε περίπου 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικά δάνεια προς την Κύπρο στο τέλος Σεπτεμβρίου, κυρίως για πλοία που ανήκουν σε γερμανικές και διεθνείς επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στην Κύπρο.

    Ο ολλανδικός όμιλο ING είχε περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ έκθεση του στο τέλος του περασμένου έτους σε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο. Η ιταλική Intesa Sanpaolo ανακοίνωσε ότι η έκθεση της σε δάνεια ήταν 138 εκατομμύρια ευρώ. Η βρετανική τράπεζα HSBC είχε μια καθαρή έκθεση περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια προς την Κύπρο στα τέλη του 2012, η Barclays ανακοίνωσε ότι η καθαρή έκθεση της ήταν 323 εκατομμύρια στερλίνες και η RBS είχε δάνεια ύψους 377 εκατομμύρια στερλίνες, ως επί το πλείστον επιχειρηματικά δάνεια.

    Τα ακόλουθα στοιχεία δείχνουν την έκθεση χωρών σε δάνεια προς την Κύπρο στο τέλος Σεπτεμβρίου (σε δισεκατομμύρια δολάρια):

    Ρωσία 30-40
    Ελλάδα 16,4
    Γερμανία 7,6
    Γαλλία 2,5
    Ελβετία 2,2
    Ηνωμένο Βασίλειο 2,2
    Ολλανδία 1,9
    Αυστρία 1,7
    Ηνωμένες Πολιτείες 1,7
    Ιταλία 1,6
    Σουηδία 1,4

    ΠΗΓΗ: Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, εκτός από την εκτίμηση των Mayıs για τη Ρωσία.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=352700
    25/3/13

    ReplyDelete
  2. Αποκαλύψεις μέλους του Δ.Σ της Λαϊκής Τράπεζας.....

    Η Λαϊκή Τράπεζα, της οποίας το «καλό κομμάτι» θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Κύπρου, δημιούργησε πρόβλεψη για λογαριασμό 600 εκατ. ευρώ σε φυσικό πρόσωπο, που χάθηκαν, αποκάλυψε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Μάριος Χατζηγιαννάκης.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» Κύπρου ο κ. Χατζηγιαννάκης αποκάλυψε ακόμη ότι η Λαϊκή έκανε στην Ελλάδα δάνειο κίνησης στην Μονή Βατοπεδίου με το ποσό των 175 εκ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιαννάκη υπάρχουν πολλά τέτοια στοιχεία. Στην ίδια εκπομπή η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου κάλεσε τον κ. Χατζηγιαννάκη να δώσει στην δημοσιότητα όλα αυτά τα στοιχεία. «Καλέστε μας αύριο στην Βουλή και θα σας τα δώσουμε όλα», ήταν η αντίδραση του μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας.

    Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι αύριο ο κ. Χατζηγιαννάκης θα καταθέσει τα στοιχεία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Πηγή:www.capital.gr
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1758833
    25/3/13

    ReplyDelete
  3. Κύπρου Χρυσόστομος: Η Κυπριακή Εκκλησία χάνει πάνω από 100 εκ. ευρώ....

    Την απώλεια σημαντικών κερδών αλλά και την ανάγκη για τον καταλογισμό ευθυνών επεσήμανε με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

    «Το κεφάλαιο της Εκκλησίας, που ήταν πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι έχει απωλεσθεί», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πόσο θα επηρεαστεί η Εκκλησία από τις μετοχές που έχει στην Τράπεζα Κύπρου.

    Ο κ. Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τη συμφωνία με το Eurogroup, είπε ότι «αντί του λαού, έγινε πιο φτωχό το κράτος».

    Θα υπάρξουν, τόνισε, αρκετές δυσκολίες, κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους και οι πεινασμένοι θα πολλαπλασιαστούν, γι αυτό και η Εκκλησία θα πρέπει να μεριμνήσει.

    Ο λαός, είπε ο Μακαριώτατος, ξέρει να ζει με σπατάλες, αλλά και με τα λίγα και σημείωσε ότι όσοι φταίνε για την κατάσταση, θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, διότι δεν γίνεται να ταλαιπωρείται ο λαός και να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους ευθύνονται».

    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=56744&category_id=89
    25/3/13

    ReplyDelete
  4. Центробанк Кипра вводит в качестве временной меры контроль за банковскими операциями, заявил Никос Анастасиадис....

    НИКОСИЯ, 25 марта. /Корр. ИТАР-ТАСС Алексей Бережков/.

    Центральный банк Кипра введет контроль за банковскими операциями. Об этом заявил сегодня в телеобращении к нации президент страны Никос Анастасиадис.

    "Но я хочу заверить вас, что это временная мера, и постепенно ограничения будут сняты", - подчеркнул он.

    Несколько часов назад президент вернулся из Брюсселя, где минувшей ночью он достиг соглашения с Евросоюзом и Международным валютным фондом о параметрах антикризисного пакета для Кипра, что обеспечило предоставление международными кредиторами помощи Кипру в объеме 10 млрд евро. Однако в обмен на это Анастасиадис согласился с проведением жесткой реструктуризации крупнейшего в стране Банка Кипра и ликвидацией второго по величине Кипрского народного банка. По его словам, достигнутое соглашение с партнерами по зоне евро было "болезненным, но лучшим в сложившейся ситуации".

    "С завтрашнего дня для Кипра начинается новая эра", - заявил президент.
    http://www.itar-tass.com/c1/686788.html
    25/3/13

    ReplyDelete
  5. Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Ο υπουργός Οικονομικών έχει διατάξει όλες οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές μέχρι την Πέμπτη....

    http://www.protothema.gr/article/?aid=266595
    25/3/13

    ReplyDelete
  6. Reuters: Αναλήψεις εκατομμυρίων στην Κύπρο «έκαναν φτερά» με κλειστές τις τράπεζες.....Με την επίκληση της αγοράς φαρμάκων και καυσίμων, αλλά και με άλλες μεθόδους.....

    Με την επίκληση της αγοράς φαρμάκων και καυσίμων, αλλά και με άλλες μεθόδους, καταθέτες των Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου μπόρεσαν να προχωρήσουν τις προηγούμενες ημέρες σε αναλήψεις καταθέσεων.


    Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters τις τελευταίες ημέρες αν και οι κυπριακές τράπεζες είναι κλειστές, πολλά κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα.

    «Ενώ οι Κύπριοι πολίτες περίμεναν στις ουρές για να τραβήξουν από τα ΑΤΜ ό,τι επέτρεπαν οι αρχές, άλλοι καταθέτες χρησιμοποιούσαν σειρά τεχνικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους» σχολιάζει το Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε επιχειρήσεις δόθηκε πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις ώστε να αποφύγουν τη χρεοκοπία, ενώ δόθηκαν εγκρίσεις φως για μεταφορές κεφαλαίων για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» όπως για αγορά φαρμάκων και καυσίμων.

    Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι δύο μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο που όλες αυτές τις ημέρες ήταν ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις. Επίσης, η ρωσική Uniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων.

    «Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ότι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters.

    Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως ουδείς γνωρίζει το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο.

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=504391
    26/3/13

    ReplyDelete
  7. Η Βουλή ζητά ονόματα απο τον Διοικητή της ΚΤ....

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών στην παρουσία μάλιστα και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε όπως αποστείλει επιστολή προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία ζητά όπως παραδώσει τα ονόματα όλων όσων φυγάδευσαν χρήματα το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό.

    Το θέμα του Νόμου περί προστασία των προσωπικών δεδομένων και αν υπάρχει περιθώριο να περιθωριοποιηθεί για ορισμένο διάστημα είναι ένα απο τα βασικά θέματα που επικρατούν στην συζήτηση προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα ατόμων που φυγάδευσαν χρήματα στο εξωτερικό.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέρθηκε στον ορισμό του δημόσιου συμφέροντος κατά τον οποίο όπως είπε όταν θίγονται θέματα που επηρεάζουν το δημόσιο συμφέρον τα οποία μπορούν να ζημιώσουν το δημόσιο, δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία.

    Στην ημερησία διάταξη είναι και το θέμα των Τραπεζικών Αξιογράφων. Εκ μέρους του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης και ο αντιπρόεδρος Σταύρος Γιαλλουρίδης.
    http://www.sigmalive.com/news/local/37088
    26/3/13

    ReplyDelete
  8. Δωρεάν σίτιση κυπρίων φοιτητών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.....Η πρύτανις προσφέρθηκε να καλύψει τη δαπάνη από τη μισθοδοσία της.....

    Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Ιόνιο πανεπιστήμιο για να υποστηρίξει τους κύπριους φοιτητές που φοιτούν στο Ίδρυμα.

    Μετά από πρόταση της πρυτάνεως του πανεπιστημίου, Αναστασίας Σαλή - Παπασαλή, αποφασίστηκε οι κύπριοι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα - λόγω της δυσχερούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Μεγαλόνησος - να σιτίζονται δωρεάν στο φοιτητικό εστιατόριο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

    Μάλιστα την δαπάνη της χρηματοδότησης αυτής της πρωτοβουλίας, η πρύτανις προσφέρθηκε να την καλύψει προσωπικά από τη μισθοδοσία της.

    Κατόπιν αυτού, οι κύπριοι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, καλούνται να προσέρχονται στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας από την Τρίτη 26 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 17:00 μ.μ. προκειμένου να καταγραφούν και να ξεκινήσει άμεσα η δωρεάν σίτισή τους.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=504424
    26/3/13

    ReplyDelete
  9. Έκλεισε η συμφωνία της Πειραιώς για κυπριακά υποκαταστήματα.....

    Έκλεισε η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τις τρεις κυπριακές τράπεζες για την απορρόφηση των καταστημάτων τους στην Ελλάδα, καθώς έπεσαν πριν από λίγο οι υπογραφές στη Λευκωσία. Το σήριαλ των διαπραγματεύσεων που κράτησε περισσότερο από 3 ημέρες είχε αίσιο τέλος και στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται τα καταστήματα και των τριών τραπεζών.


    Πηγή:www.capital.gr
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1759258
    26/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin