Saturday, March 23, 2013

Να είμαστε έτοιμοι για όλα....

Η κλιμακούμενη κρίση είναι ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των χωρών του Βορρά με επικεφαλής τη Γερμανία, που οδηγεί την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη σε κρίση αξιοπιστίας και αποσύνθεσης

Τα όσα συμβαίνουν τούτες τις μέρες εντός της Κύπρου με το κούρεμα, το οποίο αγνοήσαμε εντελώς από τους σχεδιασμούς μας, μαζί με μια απειλούμενη πτώχευση και με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, καταμαρτυρούν ότι από το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι τις ανατολικές ακτές της Κύπρου -με όλες τις αδυναμίες, παραλείψεις και λάθη μας- επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς καθολικού γεωπολιτικού ελέγχου, που θα καταστέλλει κάθε δυνατότητα εθνικής πολιτικής στους τομείς: Οικονομίας, ανάπτυξης, διπλωματίας, κοινωνίας - ένεκα του γεγονότος ότι βρισκόμαστε σε τροχιά αξιοποίησης των σημαντικών υδρογονανθράκων που διαθέτουμε.

Αυτή η ανελέητη και αχαρακτήριστη επίθεση που δεχόμαστε -χωρίς συμβιβασμούς, κινδύνους και με τις δύσκολες ισορροπίες που έχουμε- θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση, ευημερία, εθνική ανάκαμψη και θα πρέπει να ξυπνήσει τη συνείδηση και τον πατριωτισμό μας ότι θα πρέπει να επιβιώσουμε, άσχετα εάν θα περάσουμε μέσα από την πυρά και νερό.
Η κλιμακούμενη κρίση είναι ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των χωρών του Βορρά, με επικεφαλής τη Γερμανία που οδηγεί την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη σε κρίση αξιοπιστίας και αποσύνθεσης, γιατί ρίχνει λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει στην περιφέρεια και τρίζει συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα όπου επαυξάνει τον ευρωσκεπτικισμό γιατί με όσα συμβαίνουν σ’ αυτό το σύμπλεγμα, η Ένωση μοιάζει να είναι ένας «γίγαντας με πήλινα πόδια» γιατί συνδέεται χωρίς περιστροφές με τους δείκτες της φτώχιας, ανέχειας, ανεργίας, ανισότητας, ανασφάλειας που κυριαρχούν στις χώρες του Νότου, οι οποίες είναι πειραματόζωα σε μια σειρά πολιτικούς τομείς και πολιτικές.
«Βασίλειο τρόμου»

Οι πολιτικές που ακολουθούνται και εφαρμόζονται, χαρακτηρίζονται σαν «βασίλειο τρόμου» από τον νομπελίστα οικονομολόγο, Πολ Κρούγκμαν, γιατί οι ιδρυτικές διακηρύξεις θάφτηκαν κάτω από τα συμφέροντα των ισχυρών του Βορρά που επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα του ανταγωνισμού, φτώχιας και προβάλλει δυσχέρειες, δυσκολίες ως προς τη μεταφορά πόρων και εγγύηση για τα χρέη του Νότου. Αυτό το γεγονός δεν απασχολεί τα σαλόνια της οικονομικής και θεσμικής ελίτ των Βρυξελλών και Φρανκφούρτης. Όπως απεδείχθη, η Ευρωζώνη δεν είναι η κατάλληλη περιοχή γιατί φτωχοποιούνται οι χώρες από την πίεση του ευρώ στην ανταγωνιστικότητα και οι χώρες του Νότου θα φέρουν ζημιά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με το γερμανικό κόμμα (Alternative Fuer Deutschland).

Γι’ αυτό διαπιστώνεται ότι βρισκόμαστε σε έναν υπόγειο πόλεμο και στην αναζήτηση νέων νομισματικών ζωνών. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα διεθνή χρηματιστηριακή φούσκα, λόγω μείωσης των αποδόσεων των ομολόγων της Ευρωζώνης και της πορείας της πραγματικής οικονομίας, ένεκα της υψηλής ανεργίας, μείωσης εισοδημάτων και διάβρωσης του κοινωνικού ιστού της ίδιας της Ευρώπης, που θυμίζει περίοδο προ του 1913. Επιβάλλεται όπως το χρήμα που κυκλοφορεί στην περιφέρεια έχει άμεση σχέση με τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της πραγματικής οικονομίας της κάθε εμπλεκόμενης χώρας, για να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ τεχνοκρατών και της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Η σημερινή μορφή του ευρωπαϊσμού, της σκληρής λιτότητας, της φτώχιας, ανεργίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής γίνονται αιτία αμφισβήτησης και ρωγμών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αιτία να γίνουν χώρες αποδιοπομπαίου τράγου από τη ζώνη του Ευρώ. Αυτό το αποκρουστικό μέτωπο, που επεβλήθη στους λαούς του Νότου για διάσωση του ευρώ σε καιρό ειρήνης με στόχο την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, επιφέρει ριζικές ανατροπές στις συνειδήσεις των λαών και οι άλλοτε διαθέσεις έχουν γίνει αρνητικές και εχθρικές και η ρητορική για περισσότερη Ευρώπη εκλαμβάνεται από την κοινή γνώμη σαν απειλή για την επιβίωση και γίνεται με κόστος την καταστροφή των κοινωνικών θεσμών, την αυξανόμενη ανεργία, φτώχια, εξαθλίωση και άλλα. 

Η λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ε.Ε.

Εκτός των άνω παρουσιάζεται μεγάλο έλλειμα στη λειτουργία της Δημοκρατίας εντός της Ε.Ε., γιατί αποτελείται από αμέτρητους μη ηλεγμένους κοινοτικούς θεσμούς, που δεν έχουν απογυμνωθεί από τις εξουσίες τους και ούτε προωθούν εναλλακτικές επιλογές για μια διαρκή ολοκλήρωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πορεία του ευρώ και της Ε.Ε. βρίσκεται στο κατώφλι σοβαρών εξελίξεων, που εκπηγάζουν από τα συμφέροντα των πολιτικών και οικονομικών ελίτ και από τις σοβαρές κινητοποιήσεις των λαών που θα είναι κοσμοϊστορικής σημασίας. Οι αγορές στρώνουν χαλί στον λαϊκισμό και όχλο και καταβαραθρώνουν τη δημιουργία δημοκρατίας, ελευθερίας και ισότητας.
Για τη δική μας περίπτωση απαιτείται ψυχραιμία, πολιτική ωριμότητα, συλλογική ευθύνη, κάθαρση, ψηλά το κεφάλι, οικονομική ενίσχυση του κράτους από τα υστερήματά μας, πολλά πλάνα και τρόποι για έξοδο από την κρίση, ειλικρινής πατριωτισμός, νέα μυαλά και νέα νοοτροπία και έτοιμοι για πάμπολλα προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπίας, μαύρης αγοράς, αυξημένης φτώχιας, αύξησης ανεργίας, πολιτικής και οικονομικής κρίσης που οδηγεί σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις και πολιτικές λύσεις του κυπριακού προβλήματος και άλλα. 
 .sigmalive.com/simerini
23/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin