Wednesday, March 20, 2013

Έρευνες τουρκικού πλοίου σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας..... Οδηγίες ΥΠΕΞ στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα

Ωκεανογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πραγματοποιεί από την περασμένη Δευτέρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim2».
Το πλοίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας.
Όπως ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αν και απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Για το λόγο αυτό, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκική κορβέτα που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου, διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου και στη συνέχεια εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
«Παντελώς ανύπαρκτη» χαρακτήρισε στο μεταξύ την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι «έχει υποταχθεί 100% στον τουρκικό επεκτατισμό», αλλά και τα κόμματα «του δήθεν "κοινοβουλευτικού τόξου"» ότι σιωπούν.
«Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι κάθε απειλής. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της.
.naftemporiki.gr
20/3/13
 

1 comment :

  1. Microsoft offers Windows Live Essentials 2011, the latest in its Movie Maker software.
    All you have to do is select the movie from the Camera Roll and adjust the slider.
    In this ending, James walks into a control room that's being operated by a dog.

    Feel free to visit my web-site - Email Console

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin