Tuesday, March 5, 2013

Αντιδρούν στη δημιουργία Alexanderland στη Θεσσαλονίκη....ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την αντίθεση της στην πρόταση για δημιουργία θεματικού πάρκου με το όνομα Alexanderland στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος της Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τονίζοντας πως αποτελεί αντιγραφή παλαιότερης ιδέας της δικής της διοίκησης.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση για δημιουργία πάρκου με τη ζωή του Μέγα Αλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο από το 2007. Είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο έχουμε δώσει μεγάλη σημασία. Θα πρέπει κάποιοι να σεβαστούν τους τόπους του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε η κ.Ουσουλτζόγλου.


Στα σχέδια του δήμου Βέροιας είναι η δημιουργία ενός «Ιστορικού Θεματικού Πάρκου Μακεδονικού και Ελληνικού Πολιτισμού», σε έκταση 350 στρεμμάτων δίπλα στο φράγμα του Αλιάκμονα, κοντά στη Βεργίνα. Το θεματικό πάρκο θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- χώρους στάθμευσης και διοίκησης, τρεις μόνιμες εκθέσεις, ξενοδοχειακή μονάδα, αμφιθέατρο, υπαίθριους χώρους αφήγησης και βιβλιοθήκη.

.ethnos.gr
5/3/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin