Sunday, March 17, 2013

Εξανεμίζεται η εμπιστοσύνη των Ρώσων στην Κύπρο, διαμηνύει η Μόσχα....Καταθέσεις άνω των 20 δισ. δολαρίων

Μόσχα: «Η εμπιστοσύνη απέναντι στην Κύπρο, ως ασφαλές μέρος για τοποθέτηση χρημάτων, θα μειωθεί στο μηδέν» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο Ανατόλι Αξάνοφ, βουλευτής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας.
Ο Αξάνοφ αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο ενδέχεται να αγγίζουν τα 20 δισ. δολάρια, περίπου 15,4 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα όμως με τη ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, το ύψος των καταθέσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερο: Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο οίκος αξιολόγησης Moody's υπολόγιζε ότι τα κεφάλαια ρωσικών εταιρειών στην Κύπρο φτάνουν τα 14,6 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν 9,2 δισ. ευρώ που έχουν καταθέσει οι ρωσικές τράπεζες στις κυπριακές.
Το Forbes επικαλείται επίσης εκτιμήσεις του οικονομικού τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι καταθέσεις φυσικών προσώπων από τη Ρωσία στην Κύπρο κυμαίνονται από 8 μέχρι 35 δισ. ευρώ.
«Οι Ρώσοι έχασαν σε μια μέρα έως και 3,5 δισ. ευρώ» σημειώνει το περιοδικό στο δικτυακό τόπο του. «Η είδηση της φορολόγησης σε ποσοστό έως και 10% στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών έσπειρε τον πανικό στους Ρώσους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους» προσθέτει το περιοδικό.
Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
.philenews.com 
17/3/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin