Saturday, March 2, 2013

Πρόεδρος: Απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του 1955-59

Φόρο τιμής στους πρωτοπόρους του μεγάλου Επους του 55-59 και σε όσους αγωνίστηκαν για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, απέδωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το υπουργικό Συμβούλιο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.
Η επίσκεψή μου, είπε, αποτελεί το ελάχιστο καθήκον και την ελάχιστη απόδοση τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, την οποία σήμερα βιώνουμε, έστω και κολοβωμένη.
Ευχή, τόνισε, είναι να μην επαναληφθούν σφάλματα ούτε να υπάρξει ανάγκη για άλλες θυσίες.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος Αναστασιάδης και το υπουργικό συμβούλιο επισκέφθηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και κατέθεσαν στεφάνια.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η επίσκεψή του, αποτελεί την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στους Ελληνοκυπρίους και Ελλαδίτες αδελφούς μας, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.
Εύχομαι, είπε, οι πολιτικές που θα ακολουθήσουμε να αποδώσουν ώστε μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και όχι την όποια αιματοχυσία ή άλλους ήρωες, να επιτύχουμε μια λύση που να επανενώνει την Κύπρο και να την απαλλάττει από κατοχικά στρατεύματα.
Να δημιουργήσουμε, πρόσθεσε, ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του.
 .kathimerini.com.cy
2/3/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin