Tuesday, February 19, 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕGA..... Το τουρκικό σίριαλ και η «κουλτούρα του βιασμού»

Το τουρκικό σίριαλ «Φατμαγκιούλ» έκανε πρεμιέρα στο Mega την περασμένη εβδομάδα. Αρκούσε όμως το διαφημιστικό σποτ του για να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι το εν λόγω σίριαλ «προωθεί την κουλτούρα του βιασμού» επειδή ακόμη και από το σποτ τίθεται το ερώτημα «αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα-θύμα τον βιαστή της».

Με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «για την προβολή με οποιοδήποτε μέσο μιας κουλτούρας που χρησιμοποιεί το γυναικείο σώμα με απαξιωτικό και προσβλητικό (τουλάχιστον) τρόπο».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως, «σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, πολύ μεγάλο τμήμα των εφήβων δικαιολογεί τη μερική χρήση βίας στο πλαίσιο μιας σχέσης» ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το συγκεκριμένο σίριαλ προβάλλεται από το κανάλι σε ώρες prime zone. Τέλος, υπενθυμίζει ότι «τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται ειδικά σε εποχές κρίσης».
.tanea.gr
19/2/13
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin