Friday, February 8, 2013

Κατεβάζει ρολά το Δημοκρίτειο γιατί δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο!

Κλειστό για μια ολόκληρη εβδομάδα θα παραμείνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην καθυστερημένη έκδοση του ΦΕΚ με το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου. 

Όσο δεν προχωράει η διαδικασία το Δημοκρίτειο δεν μπορεί να προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού του και ως εκ τούτου στη εκτέλεση οποιαδήποτε δαπάνης για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. 

Το γραφειοκρατικό κώλυμα αυτό που έχει ανακύψει δεν επιτρέπει στο ΔΠΘ να ξοδέψει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στη θέρμανση τόσο των αιθουσών διδασκαλίας όσο και των φοιτητικών εστιών. 

Πρόσφατα φοιτητές κατήγγειλαν στο ThrakiToday.com πως η κακοκαιρία σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης ανάγκασε πολλούς από τους διαμένοντες στις εστίες να επιστρατεύσουν σόμπες και σώματα θέρμανσης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω έλλειψης χρημάτων έμειναν πλήρως χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, προβλήματα παρατηρούνται και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίες, οπού ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες φοιτητές επιλέγουν να διατηρούν επιμελώς κουμπωμένα τα μπουφάν τους λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
8/2/13

3 comments :

  1. Με λουκέτο κινδυνεύει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης......

    Δεν έχει διορισθεί, εδώ και περίπου τρεις μήνες, από την Πολιτεία το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος...

    Σε κλείσιμο των σχολών του, από αύριο και μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, προσανατολίζεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, λόγω της αδυναμίας πραγματοποίησης οποιασδήποτε δαπάνης, απουσία εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

    Στο Πανεπιστήμιο, δεν έχει διορισθεί, εδώ και περίπου τρεις μήνες, από την Πολιτεία το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος, που είναι και το αρμόδιο όργανο.

    Όπως τόνισαν πανεπιστημιακοί, ενώ τα χρήματα για τη θέρμανση έχουν βρεθεί, εντούτοις το Ίδρυμα δεν μπορεί να τα απορροφήσει, καθώς η Πολιτεία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Η τελική απόφαση για το αν θα μπει λουκέτο ή όχι στο Πανεπιστήμιο αναμένεται να ληφθεί το πρωί της Τετάρτης, καθώς αναμένονται ενέργειες του υπουργείου. Στην αντίθετη περίπτωση, η σύγκλητος θα συνεδριάσει εκ νέου στις 21 Φεβρουαρίου για λήψη νέων αποφάσεων.

    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=54754&category_id=584

    ReplyDelete
  2. Θα λειτουργήσει κανονικά το Δημοκρίτειο με τον προϋπολογισμό της Συγκλήτου....

    Το υπουργείο Παιδείας θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» για να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που οδήγησε το Πανεπιστήμιο Θράκης ένα βήμα από την αναστολή της λειτουργίας του.

    Η διοίκηση του Δημοκρίτειου είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολών του ως 21 Φεβρουαρίου, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει καμία δαπάνη.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι χρήματα για τη θέρμανση που έχουν βρεθεί, δεν μπορούν να απορροφηθούν από το Ίδρυμα, καθώς η Πολιτεία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαραίτητες διαδικασίες.

    Η αντίδραση του Κώστα Αρβανιτόπουλου ήταν άμεση και το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, όπως έκανε σαφές με δήλωσή του την Τετάρτη ο πρύτανης του ιδρύματος Κώστας Ρέμελης.

    Αιτία για την απουσία λειτουργικών κεφαλαίων στα ταμεία του Δημοκρίτειου είναι η μη συγκρότηση συμβουλίου διοίκησης με δημοσίευση των μελών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Το ίδρυμα είχε συντάξει προϋπολογισμό μέσω απόφασης της Συγκλήτου, ο οποίος και θα επικυρωθεί προκειμένου να εκταμιευτούν τα απαραίτητα κονδύλια.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63782212

    ReplyDelete
  3. Διαμαρτυρία των πρυτάνεων για τις δηλώσεις Στυλιανίδη στο συνέδριο του «Economist»
    Ανακοίνωση διαμαρτυρίας των πρυτάνεων για τις αναφορές του Ευρ. Στυλιανίδη στο συνέδριο του «Εconomist»........

    Η Σύνοδος πρυτάνεων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο συνέδριο του «economist» περί «μετοχοποίησης» των Πανεπιστημίων με τη συμβολή ιδιωτών.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που τα πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστους πόρους και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και με το διάλογο ανοικτό με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση περί εξορθολογισμού του σχετικού Χάρτη της χώρας, δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν το όποιο ανεκτά ήπιο κλίμα στο χώρο της παιδείας».

    Οι πρυτάνεις επισημαίνουν ακόμη: «Ελπίζουμε οι σχετικές δηλώσεις να μην αποτελούν και επίσημη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης σηματοδοτώντας ενδεχομένως και νέα σχετική μεταρρύθμιση». Και καταλήγουν λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση η θεσμική αδυναμία της πολιτείας να υιοθετήσει την ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε βίαιη ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πανεπιστημίου με όλες τις καταστροφικές για το εγχείρημα επιπτώσεις».

    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/03/2013_485412
    2/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin