Monday, February 4, 2013

Επιμήκυνση της αποπληρωμής και όχι νέο δάνειο στην Κύπρο, εξετάζει η Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλιάνοφ, αποκάλυψε ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της λήξης του δανείου της Κύπρου –ύψους 2,5 δισ. ευρώ- και όχι χορήγηση νέου.

«Εξετάζουμε περισσότερο τη δεύτερη επιλογή», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός, σημειώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι για χαλάρωση των όρων. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι δυνατή και θα κοιτάξουμε τα επιτόκια». Επίσης επανέλαβε πως θέση της Μόσχας είναι ότι η Κύπρος και πάλι θα χρειαστεί επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «οι παραχωρήσεις μας δεν θα λύσουν το πρόβλημα της Κύπρου».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλής, ανέφερε ότι αναμένει η Ρωσία να παρατείνει τη λήξη του υφιστάμενου δανείου στο 2022 από το 2016.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Μνημονίου μεταξύ της Κύπρου και της ΕΕ και του ΔΝΤ, η χώρα θα μπορούσε να χρειαστεί έως 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση χρειάζεται έως 7,5 δισ. ευρώ για τις δημοσιονομικές ανάγκες.
4/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.....Γερμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για δάνειο προς την Κύπρο με συμμετοχή της Ρωσίας.....

    Βερολίνο: Σε παραχώρηση δανείου προς την Κύπρο, παρά τις ενστάσεις του Βερολίνου, με προϋπόθεση την συμμετοχή της Ρωσίας, αναφέρεται νέο δημοσίευμα στη Γερμανία.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη κινητικότητα και διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για πρόγραμμα βοήθειας προς την Κύπρο.

    Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ρωσία έχει πολλαπλό ενδιαφέρον να προχωρήσει η υπόθεση διάσωσης της Κύπρου, λόγω των 40.000 Ρώσων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, αλλά και λόγω της εμπλοκής Ρώσων στις κυπριακές τράπεζες.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο βαθμό που η Ρωσία αποφασίσει να συμμετάσχει στις προσπάθειες για διάσωση της Κύπρου, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να ετοιμάσει εντός του Μαρτίου πακέτο διάσωσης, ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/133875/germaniko-dimosievma-kanei-logo-gia-daneio-pros-tin-kypro-me-symmetochi-tis-rosias#.USSHufLhV1E
    ------

    1. Η Κύπρος δεν χρειάζεται ρωσικό δάνειο
    ---
    2.Οι Κύπριοι ψήφισαν... Μνημόνιο και σχέδιο Ανάν

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin