Friday, February 22, 2013

Γερμανικός Τύπος: Συμβολή Ρώσων μεγιστάνων για την Κύπρο


«Πλούσιοι Ρώσοι θα πρέπει να πληρώσουν για την Κύπρο», ο τίτλος γερμανικού δημοσιεύματος
Τη θέση ότι θα πρέπει να συμβάλουν και οι Ρώσοι μεγιστάνες στην οικονομική κρίση στην Κύπρο, διατυπώνουν δημοσιεύματα στη Γερμανία.

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στο Βερολίνο, Γιώργος Παπάς, μετέδωσε ότι γερμανική εφημερίδα, με τίτλο "Πλούσιοι Ρώσοι θα πρέπει να πληρώσουν για την Κύπρο", αναφέρεται στα σενάρια που συζητούνται, για τη μορφή που θα μπορούσε να έχει τελικά ένα πακέτο βοήθειας για την Κύπρο.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται φόρμουλα για να συμμετάσχουν και ιδιώτες που έχουν κεφάλαια στο νησί, ενδεχομένως με αύξηση της φορολογίας, είτε του κεφαλαίου είτε των ακινήτων.

Μετέδωσε ακόμα ότι στόχος των διαπραγματεύσεων, είναι να μειωθεί το ύψος του δημόσιου χρέους από το 140% στο 100%, κάτι που μπορεί να γίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, αν συμπεριληφθούν στο πακέτο βοήθειας και όσοι έχουν μεγάλα κεφάλαια στις κυπριακές τράπεζες.

Συζητείται ακόμα, αν στο πακέτο ληφθεί πρόνοια για χαμηλότερα επιτόκια στη βοήθεια που θα δοθεί στην Κύπρο από το Μηχανισμό Στήριξης και σε ποιο βαθμό θα προχωρήσει η εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνει το δημοσίευμα, θα συζητηθεί αν θα πρέπει να υπάρξει συρρίκνωση κατά το ήμισυ στο χρηματοπιστωτικό τομέα, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες από τις κυπριακές τράπεζες θα πρέπει να κλείσουν
.kathimerini.com.cy
22/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin