Friday, February 8, 2013

Οι Ισραηλινοί τουρίστες «σώζουν» την οικονομία της Θεσσαλονίκης

Στη διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2013»
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία πήρε μέρος στη διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2013», στο Τελ Αβίβ, είναι εμφανές «το αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ισραήλ για την Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη «βουτιά» που παρατηρήθηκε το 2012 στις διανυκτερεύσεις των Ισραηλινών στα ξενοδοχεία της πόλης».


Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της ένωσης ξενοδόχων τα πρώτα γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς εδώ και λίγες μέρες έχουν δρομολογηθεί πτήσεις τσάρτερ της Aegean Airlines από Τελ Αβίβ προς Θεσσαλονίκη και από τον Απρίλιο η αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει τακτικές πτήσεις που θα συνδέουν τις δύο πόλεις.

Οι διανυκτερεύσεις Ισραηλινών το 2011 στην Θεσσαλονίκη ανήλθαν στις 59.064 από 13.551 που ήταν το 2010, οι οποίες όμως το 2012 «κατρακύλησαν» στις 39.387 διανυκτερεύσεις. Φέτος, για πρώτη φορά και μάλιστα πιλοτικά, σημαντικός αριθμός Ισραηλινών τουριστών αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη και κατά τη διάρκεια του Εβραϊκού Πάσχα από τις 25 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου 2013.

Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, ζητήθηκε από ξενοδοχειακές μονάδες συγκεκριμένο διατροφικό μενού με ξεχωριστό τρόπο παρασκευής και διαχωρισμό πρώτων υλών, στα πρότυπα της διατροφικής συνήθειας των Ισραηλινών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις λατρευτικές τους παραδόσεις (kosher). Αυτό, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για προσέλκυση ειδικών κατηγοριών ταξιδιωτών στο μέλλον. 

Ολγα Γκάλη
 .protothema.gr
8/2/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin