Sunday, February 10, 2013

Λίγη αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο δεν έμεινε σε κανέναν?

Καλή είναι η αντιγραφή και η μεταφορά των διαφορετικών απόψεων για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας και του κόσμου γενικά, με την έννοια ότι δεν χάνεται ο χρόνος στην αποτύπωση της ατομικής αντίληψης των πραγμάτων που έχει και το μειονέκτημα ότι λίγοι θα την διαβάσουν δεδομένης της πηγής της.
Πράγματι, είναι γνωστό ότι μεγαλύτερη εγκυρότητα αποκτά ένα κείμενο από την πηγή που προέρχεται παρά από το περιεχόμενο του, - αφήνοντας βέβαια τον παράγοντα της μορφής του-, το πως δηλ. το μεταφέρει κάποιος διαμέσου της γλώσσας, ήχων και εικόνων. Στην δικιά μας περίπτωση, εδώ στο ιντερνετ, είναι επίσης γνωστό πως με μια πολύπλοκη έως αδύνατο να εξερευνηθεί συνάρτηση του google κάποιες πηγές αποκτούν μεγαλύτερη εγκυρότητα συνεπώς και το περιεχόμενο τους.


Αυτόματα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και διαβάζονται από περισσότερα άτομα , αντιγράφονται το ίδιο επίσης,  οπότε έχουμε την εκθετική διάδοσή τους. Δεν υπάρχει κανείς λόγος κατ΄αρχη να αμφισβητήσουμε την λογική και την δικαιοσύνη αυτής της συνάρτησης. Απλά επισημαίνεται η επίγνωση ότι αυτά που θα αναφερθούν παρακάτω δεν έχουν την πιθανότητα να διαβαστούν στο άμεσο μέλλον, χωρίς όμως να μηδενίζεται η ελπίδα για το μακρινό και το αναπάντεχο, δίχως να εξετάζεται με την ιδια λογική  η χρησιμότητά τους.  Θα είναι μια μαρτυρία για το πώς εισπράχθηκε από ένα ασήμαντο άτομο η εβδομάδα που πέρασε (3/2/13-9/2/13). Εξυπακούεται ότι όχι μόνο τα στοιχεία/άρθρα που αποτυπώθηκαν στο ιστολόγιο EL ETHNOS, αλλά και τα συμπεράσματα, περιέχουν σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της υποκειμενικότητας, για προφανείς λόγους. Αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την επιθυμία για την προσέγγιση της Αλήθειας.
Αρχίζουμε με μια πρώτη επιλογή των άρθρων/γεγονότων της περασμένης εβδομάδας σε πρώτη φάση και αργότερα θα γίνει μία ταξινόμηση προσθέτοντας και αυτά που δεν ήταν δυνατή η αποτύπωσή τους:


1. ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ-ΚΟΖΑΝΗ

-
2. ΣΎΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΉΣ ΕΥΡΏΠΗ

3. ΜΆΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΜΆΔΕΣ

4. ΦΤΏΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΊΩΣΗ

5. ΙΜΙΑ

6. ΙΣΠΑΝΙΚΌ VIDEO: GRACIAS GRECIA NUESTRA HERENCIA

  1. "Gracias, Grecia" Nuestra herencia ...Grecia está presente en muchos aspectos de nuestra vida cotidiana.

7. ΕΠΊΛΟΓΟΣ

  1. Φοβισμένοι τουρίστες


Στην παραπάνω σειρά και στην τέταρτη κατηγορία, Φτώχεια Εξαθλίωση, θα μπορούσε  να προσθέσει κανείς και πλήθος άλλων φωτογραφιών από την χώρα μας ,όπως και αυτές του Reuters, έχοντας υπόψη ότι ανάμεσα τους τοποθετήθηκαν και παλιές. Την αρχή βέβαια την έκανε το Russia Today με αυστηρά τωρινές φωτογραφίες. Συνεπώς το να μεταδίδει κάποια πηγή διαμέσου φωτογραφιών την τωρινή κατάσταση προσθέτοντας εικόνες αρχείου προκαλεί ερωτηματικά, έστω στο επίπεδο της πληροφορίας.

Στην δεύτερη κατηγορία, Σύνοδος Κορυφής Ευρώπη, θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε ένα πολύ μεγάλο πλήθος άρθρων/ανταποκρίσεων παρά το γεγονός που δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω από την γενική αίσθηση ενός θεάτρου όπου οι βόρειες χώρες συνεισφέρουν και μετά νομοθετούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα χρήματά τους να μην απορροφηθούν  είτε μένοντας στα ίδια τα κεντρικά ταμεία (ΕΚΤ)  είτε γυρίζοντας πίσω σαν επιστροφές. Κατά κανόνα το πετυχαίνουν.

Στην πέμπτη κατηγορία,Ίμια. δεν μπορούμε να προσθέσουμε τίποτα. Καταγράφηκε από την τουρκική πλευρά (ΜΜΕ,διπλωματία, Πανεπιστήμια, Διεθνολόγους) και μάλλον σύντομα σε Ευρωπαϊκές Εκθέσεις, σε Συνόδους της ΕΕ , καθώς και σε κάποιο Διεθνές Δικαστήριο διαιτησίας θα μείνουμε έκπληκτοι με το τι λέμε εμείς οι ίδιοι για εσωτερική κατανάλωση.

Στην πρώτη κατηγόρια , Βελβεντός-Κοζάνη, θα μπορούσε κανείς να προσθέσει, έτσι ενδεικτικά το άρθρο "Παιδιά χωρίς πατρίδα" του Παντελή Καψή από το ethnos.gr. . Ο αρθρογράφος βασίζει όλη την  επιχειρηματολογία του στην μαρτυρία κάποιου που  κατά λάθος (άδικα) βρέθηκε στο αυτόφωρο και άκουσε τις φωνές νεαρών μεταναστών να κακοποιούνται  από νεαρούς Έλληνες αστυνομικούς. Αφήνει να πλανιέται το συμπέρασμα ότι νεαροί Έλληνες αστυνομικοί κατά κανόνα διασκεδάζουν κακοποιώντας κακόμοιρους νεαρούς μετανάστες μέσα στα κελιά τους. Για όσους πέρασαν από αυτόφωρο και βρέθηκαν σε κελί τα συμπεράσματα δικά τους. Για τους υπόλοιπους κυρίαρχο είναι η  πηγή της πληροφορίας. Το κύρος της σελίδας και η ιδιότητα του αρθρογράφου (πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος) που δίνει διπλή εγκυρότητα στην μαρτυρία του κατά λάθος (άδικα) στο κρατητήριο αφηγητή που έκανε το πρωτογενές ρεπορτάζ.


Στην ίδια κατηγορία, Βελβεντός- Κοζάνη υπάρχει και το άρθρο "Οι ευρωκαταδίκες και ο κ. Δένδιας" ένα γράμμα υπό μορφή ελεγείας του κ. Ν. Ρούσση από τις Βρυξέλλες. Με την πρώτη ανάγνωση αποκτά ο αναγνώστης την αίσθηση ότι η χώρα μας είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και πιθανώς κατέχει και κάποιο άγνωστο παγκόσμιο ρεκόρ. Σε μια δεύτερη, όμως, ανάγνωση και προσπαθώντας να βρει τα αίτια του πλήθους των καταδικών σε συνδυασμό με τις δυνατότητες των δικαστών εκεί και των δικηγόρων που υπερασπίζονται τις υποθέσεις καθώς και των μαρτύρων καταλαβαίνει πόσο άτυχη είναι αυτή η χώρα να έχει αυτούς τους πολίτες που όχι μόνο ηδονίζονται με τον διασυρμό της αλλά σε δεύτερη φάση γράφουν και ελεγείες για την τύχη της βγάζοντας πιθανώς με αυτόν τον τρόπο το μαύρο το ψωμάκι τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανταπόκριση της Helena Smith για την Guardian "Greek police 'battered four terrorist suspects then launched cover-up'" ..."Guardian: Τακτικές Γκουαντάναμο στην Ελλάδα". Πιο εμετικό άρθρο παραποίησης της αλήθειας βασιζόμενο στην εγκυρότητα της πηγής δεν έχουμε διαβάσει την τελευταία δεκαετία. Τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να σχολιάσει κάποιος σε αυτό το άρθρο με τις Αρχές της λογικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Απεικόνιση φαντασιώσεων απανθρωποποίησης βγαλμένες από ένα άρρωστο μυαλό ικανό να αναπαράγει μόνο σεξουαλικές φαντασιώσεις αποτέλεσμα κάποιου συνδρόμου στέρησης και απώθησης όχι βέβαια της επιθυμίας, αλλά στην δικιά μας περίπτωση, της  Αλήθειας. Έτσι βγάζει το μαύρο το ψωμάκι της και αυτή.


Τέλος ψάξαμε να βρούμε ρεπορτάζ και φωτογραφίες για το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού, που εδώ πραγματικά περνάει τα όρια της βαρβαρότητας του βασανισμού, στο Μόναχο, από Γερμανό αστυνομικό σε 23χρονη που κατέληξε με σπασμένη μύτη σε νοσοκομείο:München: "Polizist schlägt Frau mit Faust ins Gesicht". Ούτε αναλυτική αρθρογραφία ούτε ανακοινώσεις πολιτικών και ανθρωπιστικών φορέων της Γερμανίας ούτε φωτογραφίες, πλην μιας σε περιθωριακό περιοδικό, ούτε τίποτα. Εκεί είναι άλλοι άνθρωποι. Διαλαλούν τα πλεονέκτημά τους και αφήνουν να ατονίσουν οι ατέλειες τους. Συμβαίνει και το εξής παράξενο. Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει αναζήτηση με λέξεις κλειδιά από το άρθρο,  "Polizist schlägt Frau mit Faust ins Gesicht", βγαίνει πρώτη η δική μας ανάρτηση, από Ελλάδα. Δεν είναι θέμα συνομωσιολογίας απλά οι άνθρωποι εκεί έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που όχι μόνο γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν ανάλογα με την περίπτωση αλλά έχουν και την ικανότητα να το κάνουν . Εμείς εδώ θα συνεχίσουμε να τρωγόμαστε με ανούσιες ανακοινώσεις για να προωθήσουμε την δικιά μας ασήμαντη Αλήθεια που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα (άπιαστη εξ ορισμού). Αυτό βέβαια δεν απαγορεύεται ούτε είναι κακό όταν οι συνέπειες επιστρέφουν στο ίδιο το άτομο η στην ίδια την ομάδα που το κάνει. Εδώ όμως πραγματοποιείται μια διαρκής ασέλγεια στο παρελθόν ενός περήφανου κάποτε Έθνους και στην πνευματικο-συναισθηματική ισορροπία των μελλοντικών ελληνικών γενεών, αν θα υπάρξουν.

Ασήμαντα  υποκείμενα στο απέραντο του χρόνου, είτε είναι δημοσιογράφοι είτε είναι πολιτικοί είτε καθηγητές είτε δάσκαλοι είτε γονείς του κακού καιρού, αγνοούν ότι "ο Τούρκος τον πεσμένο κάτω δεν τον κτυπάει". Αν αληθεύει ότι  Ελληνική Αστυνομία, -προσοχή όχι κάποιος Έλληνας Αστυνομικός, η Ελληνική Αστυνομία, όπως διαλαλούν οι ίδιοι, urbi et orbi, στα πέρατα της οικουμένης, βασάνισε τραυματισμένα παιδιά από συμπλοκή και εφάρμοσε τακτικές Guantanamo τότε δεν υπάρχει πια Ελλάδα δεν υπάρχουν Έλληνες. Δεν υπάρχουν όχι με την στενή έννοια των όρων του σήμερα όπως προκύπτουν από τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ελληνικός πληθυσμός εδώ και στην διασπορά αλλά όπως προκύπτουν από τον Ιστορικό χρόνο. Οι αερολόγοι των θεωρητικών αναλύσεων τύπου καφενείου και μουχαμπετιου (muhabbet), πού ποτέ δεν δούλεψαν ούτε σε θεωρητικό επίπεδο ένα σχέδιο δράσης, θα πρέπει να αναλογιστούν τι έγκλημα κάνουν όχι μόνο στις γενιές που έρχονται άλλα και την ασέλγεια στις θυσίες των προηγουμένων. 

Για την τρίτη κατηγορία, μάνες και μανάδες, τα άρθρα συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Πραγματική παραφωνία το σχόλιο άγνωστου αναγνώστη που αρχίζει με την φράση: "Εσένα κυρία Χαραλαμποπούλου φαίνεται πως σε τρομάζουν οι λίγοι περιθωριακοί που σπάνε και καίνε..". Πρώτα από όλα η κ. Χαραλαμποπούλου δεν έγραψε το άρθρο στην δικιά μας την σελίδα οπότε πιθανότατα ποτέ δεν θα διαβάσει το σχόλιο για να απαντήσει. Και δεύτερο, οι λίγοι περιθωριακοί που σπάνε και καίνε μπορεί να είναι λίγοι, όπως γράφει, αλλά η ζημιά που έγινε σε απλούς επιχειρηματίες και στην χώρα μας είναι τεράστια και ανεπανόρθωτη. Όσον αφορά την ΧΑ, όπως ονομάζει το κόμμα της χρυσής αυγής, ας ρίξει μια ματιά στα άρθρα: 6 Μάη 2012: τότε που γεννούν τα φίδια ...και Μη με ρωτάς για να δει ποιες πρακτικές νομιμοποίησαν το κόμμα αυτό. Μετά ας ψάξει να τις βρει μέσα στο κόμμα του, σε συνδυασμό με τα άρθρα της κατηγορίας 5. Ίμια και τις δηλώσεις Ιωάννας Γαϊτάνη (Δεν συνιστά πρόβλημα το όνομα της ΠΓΔΜ, επιμένει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).....κλπ..κλπ...κλπ. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ ότι από την ορκωμοσία της 17/5/2012, ο μοναδικός που δεν νομιμοποίησε το κόμμα αυτό που θεωρεί, όπως βέβαια και είναι, των επιπρόσθετων δεινών που πιθανότατα θα έρθουν στην χώρα μας, ήταν ο Μίμης Ανδρουλάκης. Οι βουλευτές του δικού του κόμματος δεν κατέγραψαν πουθενά την αντίρρηση τους κατά την ορκωμοσία και το νομιμοποίησαν.Ίσως να ήταν και μια από τις πολλές αδυναμίες της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας όπως λειτουργεί σήμερα.

Αφήσαμε τελευταίες τις δυο κατηγορίες έξη και επτά: 1) Ισπανικό VIDEO: Gracias Grecia Nuestra Herencia...Grecia está presente en muchos aspectos de nuestra vida cotidiana, (σε ευχαριστώ Ελλάδα η Κληρονομιά μας....Η Ελλάδα είναι παρούσα σε πάρα πολλές στιγμές της καθημερινής μας ζωής) και 2) Επίλογος: "Φοβισμένοι τουρίστες".
 Το video του Gracia Grecia αναφέρεται στην Αρχαία Ελλάδα και δεν προσθέτουμε τίποτα παραπάνω. Όσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν. Στο δε άρθρο του  του κ. Σταύρου Τζίμα στην Καθημερινή της 8/2/13, το μόνο που θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε είναι το ποιος μεταφέρει την εικόνα αυτή της χώρας μας στο εξωτερικό και αν αυτή είναι η πραγματικότητα. Πράγματι, αυτές τις ημέρες κλείνονται τα μεγάλα τουριστικά  πακέτα. Από το μέγεθος του τουρισμού θα εξαρτηθεί η κατανάλωση και η καθαρή εισροή συναλλάγματος. Από την ποιότητα των τουριστών θα εξαρτηθεί όχι μόνο η κατανάλωση των εγχώριων προϊόντων αλλά και η κατανάλωση εισαγομένων προϊόντων που δίνουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία όπως π.χ.τα προϊόντα πολυτελείας . Επί πλέον είναι μια περίοδος αποκρατικοποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων, που άσχετα αν δεν συμφωνούμε, πρέπει να πιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή. Είναι να απορεί κανείς με την ηλιθιότητα κάποιων που στο όνομα της  Αρχής της δήθεν ελεύθερης διακίνησης των Πληροφοριών  είτε ηδονίζονται είτε βγάζουν το μαύρο το ψωμάκι τους κατασυκοφαντώντας την χώρα μας. Έχει δίκιο στο άρθρο του ο κ Τζίμας: " Η σεζόν  κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή" ........
Εγώ θα προσθέσω: η Ελλάδα και σαν κράτος και σαν Διασπορά κρέμεται από μια κλωστή. S.O.S. η βλακεία μας νίκησε. Και άλλοι λαοί πέρασαν δύσκολες στιγμές αλλά δεν έκαναν έτσι. Ταξίδεψα την δεκαετία του 90 αρκετές φορές στην Ουγγαρία και την Βουλγαρία την εποχή που κατέρρεαν τα πάντα εκεί. Δεν έκαναν όμως έτσι . Το αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια και προσπαθούν ακόμα με αξιοπρέπεια. Ο ισχυρισμός ότι δεν είχαν υψηλό επίπεδο ζωής, (κομμουνιστικό σύστημα), οπότε δεν έπεσαν από ψηλά είναι αστείος. Απλά το κυρίαρχο είναι ο συλλογικός ψυχισμός ενός λαού όπως διαμορφώνεται από την πολιτική, πνευματική του ηγεσία και από τους ίδιους.

Σε κάθε περίπτωση, υποθέτοντας ότι κάποιοι ήταν ψηλά και έπεσαν ας δείξουν τουλάχιστον  λίγη αξιοπρέπεια. Ας μην διασύρεται αυτό το άμοιρο Έθνος.
Είναι και η Διασπορά (10 εκατομμύρια Έλληνες) που θα απαρνηθεί εαυτόν.

xronos
9/2/13

----------
 Η λειτουργία του ιστολογίου διακόπτεται προσωρινά.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin