Tuesday, February 26, 2013

Θεσσαλονίκη: Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες οι εργαζόμενοι του μετρό

Αντιδρούν στις περί τις 400 προγραμματισμένες απολύσεις.....
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν, πιθανώς από την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου να προχωρήσει άμεσα (μετά την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας στον σταθμό Βενιζέλου) σε περίπου 400 προγραμματισμένες απολύσεις. 
Η έναρξη κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την Τρίτη, ομόφωνα, στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο μετρό, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας να τους εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αντί να προχωρήσει στις απολύσεις. 



Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, υποστήριξε ότι η εταιρεία επιμένει στις απολύσεις για να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς, ενώ στην περίπτωση της διαθεσιμότητας, θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό σε τρεις μήνες να έχουμε ανοιχτά σκάμματα τόσο στην Αγία Σοφίας, όσο και στη Βενιζέλου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Κατά συνέπεια, η παύση εργασιών είναι προσωρινή και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, χωρίς να χάσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει αμετακίνητη στις απολύσεις» υπογράμμισε ο Χ. Κυπριανίδης. 

Κατά τον ίδιο, οι απεργίες θα ξεκινήσουν πιθανώς την Πέμπτη, εάν οι εργαζόμενοι προλάβουν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τον εργοδότη, τηρώντας το προβλεπόμενο, βάσει νόμου, 24ωρο.


.tovima.gr
26/2/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin