Thursday, February 21, 2013

Στα Ιωάννινα ο Κ.Παπούλιας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων «Ελευθέρια 2013», οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με τη μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. 

Το μεσημέρι ο κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, με θέμα «το Ψωμί» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε στην συνέχεια, τα αποκαλυπτήρια του νέου γλυπτού έργου, «Κυπαρίσσι», του καλλιτέχνη και καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., Κώστα Βαρώτσου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ονοματοδοσία της πλατείας του Κάστρου Ιωαννίνων σε Πλατεία «Μίνωος Σ. Μάτσα», ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ιωαννίνων.

Το έργο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Μάτσα στο Δήμο Ιωαννίνων και θα κοσμεί πλέον την πλατεία Μάτσα η οποία βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Κάστρου.
Στις 7.00 το απόγευμα ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο. 
.ethnos.gr
20/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

---
«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1 comment :

  1. Στα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.......Παπούλιας: Αν ξεπεράσουμε την κρίση, όλοι θα υποκλιθούν.....

    Στα Ιωάννινα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

    Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία τόνισε: «Σήμερα δίνουμε μια άλλη μάχη σαν εκείνη που δώσαμε ενωμένοι οι πανέλληνες στο Μπιζάνι», ενώ για την κρίση είπε: «Αυτή η κρίση μας πεισμώνει, αν την ξεπεράσουμε όλοι θα υποκλιθούν, ιδιαίτερα αυτοί που αμφιβάλλουν για την Ελλάδα».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε επίσης ότι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι ισχυρό χαρτί για τη δημοκρατία, αλλιώς, πρόσθεσε, «τότε υποτάσσεσαι στη μοίρα σου».

    Ο κ. Παπούλιας είπε πως έχει αναφέρει στους υπουργούς Οικονομικών ότι είναι καλή η πρόοδος και η ανάπτυξη αλλά όταν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις τότε γινόμαστε βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και άλλων.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=258806
    21/2/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin