Sunday, January 13, 2013

Tην άνοιξη η στήριξη στην Κύπρο λένε οι Γερμανοί

Την άνοιξη τοποθετούν την υπογραφή του κυπριακού μνημονίου, γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Επισημαίνονται παράλληλα οι επιφυλάξεις του κοινοβουλίου της Γερμανίας για την έγκριση  της βοήθειας προς την Κύπρο.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Ντόιτσε Tσαετούγκ, η τρόικα  θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο την άνοιξη με τη νέα κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ , δήλωσε ότι οι σοσιαλδημοκράτες θα εξετάσουν πολύ προσεχτικά το θέμα της παροχής βοήθειας προς την Κύπρο, όταν την άνοιξη η Γερμανική βουλή θα κληθεί να εγκρίνει το πρόγραμμα.

Εξάλλου, στέλεχος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι χωρίς πραγματική μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε βοήθεια προς την Κύπρο. 
Ολλανδοί: Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Την ίδια ώρα, θετικά δημοσιεύματα για την Κύπρο δημοσιεύονται  σε Γερμανικά και Ολλανδικά ΜΜΕ. Επισημαίνουν ότι ακολουθείται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και τονίζεται ότι η Κύπρος  είναι θύμα των προεκλογικών  σκοπιμοτήτων της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Ντακενσπικελ κάνει λόγο για υποκρισία, αφού, όπως γράφει, παρά την αμφισβήτηση,  οι προβληματικές τράπεζες άλλων κρατών διασώθηκαν.
Χαρακτηρίζει την Ιρλανδία ως κέντρο οργανωμένης φοροδιαφυγής  για Ρώσους,  για κολοσσούς πολυεθνικών  εταιρειών αλλά και για Γερμανούς καταθέτες.  Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα χρήματα για την ισπανική φούσκα των τραπεζών έρεαν κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Η Ολλανδική Standar αναφέρει ότι ευρωπαίοι υπήκοοι κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν και σε νησιά της Καραϊβικής.
.sigmalive.com
13/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin