Friday, January 18, 2013

Αγώνας δρόμου για περιορισμό του ποσού της Pimco στα 8 δισ. ευρώ

Λευκωσία: Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η Λευκωσία με στόχο τον περιορισμό στο χαμηλότερο ύψος του τελικού ποσού για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς ενδείξεις προς το παρόν για κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Στόχος είναι να περιοριστεί το ποσό στα 8 δισ. ευρώ.

Καθοριστική θεωρείται η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, αφού αύριο το πρωί λήγει το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για παράδοση της τελικής έκθεσης της Pimco.



Ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι θα ήταν πιο ευτυχής αν μετέβαινε στη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, έχοντας στα χέρια του την τελική έκθεση της Pimco για το ακριβές ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Φαίνεται, είπε, ότι μάλλον δεν θα το έχουμε και ότι δεν αναμένεται ο αριθμός αυτός να γίνει γνωστός μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Σιαρλή ανάφερε ότι στο Eurogroup θα γίνει κάποια συζήτηση, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να οδηγήσει σε κάποια απόφαση.

Είπε επίσης ότι από τη συζήτηση ενδεχομένως να προκύψουν κάποια θέματα και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία είναι έτοιμη για να δώσει όσες εξηγήσεις χρειαστούν.

Θα τονίσουμε, είπε, ότι πράξαμε ό,τι μας έχει ζητηθεί και ότι είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή του μνημονίου.

Σε ερώτηση αν το μνημόνιο θα υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση ή από την επόμενη, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι είναι η Κύπρος που κρίνεται και όχι η κυβέρνηση. Επομένως, πρόσθεσε, σημασία έχει να υπάρξει ένα σωστό μνημόνιο για την Κύπρο.

 .philenews.com
18/1/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin