Monday, January 21, 2013

Την φροντίδα γιατρών του νοσοκομείου Κομοτηνής δέχθηκε ο υπέρβαρος του Ηφαίστου/Επέστρεψε από την Τουρκία απογοητευμένος και χωρίς να πετύχει το στόχο του...

 ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ.
Τον 49χρονο υπέρβαρο φρόντισε ιατρική ομάδα, αποτελούμενη από τους Νίκη Βασιλακάκη παθολόγο, Βασίλη Ζουζάκογλου ορθοπεδικό και Χρήστο Σίμογλου χειρουργό. (Χ)

Ανήμπορος ακόμα και να σταθεί στα ίδια του τα πόδια ο 49χρονος Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά, ζητά την στήριξη της πολιτείας ώστε να μπορέσει και πάλι να ζήσει. Ο 49χρονος οικογενειάρχης συμπολίτης μας, κάτοικος του Ηφαίστου, ως γνωστόν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω του υπερβολικού βάρος στο σώμα του καθώς ζυγίζει περίπου 300 κιλά. Είναι αδύνατο για τον ίδιο να σταθεί στα πόδια του και δέχεται καθημερινά την φροντίδα της συζύγου, των παιδιών και συγγενών του. Ο υπέρβαρος συμπολίτης μας, είχε ταξιδέψει προ μηνών στην Τουρκία, ώστε να αδυνατήσει, ωστόσο επέστρεψε απογοητευμένος και χωρίς να πετύχει το στόχο του. Απεναντίας έσπασε το πόδι του και η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει.
Στα πολλά προβλήματα υγείας έρχεται να προστεθεί και το οικονομικό. Ο 49χρονος οικογενειάρχης από τον Ήφαιστο της Ροδόπης, έχει να πάρει τους τελευταίους οκτώ μήνες τη σύνταξη του, όπως κατήγγειλε και αυτό που ζητά είναι μία χείρα βοηθείας. 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ



Στο κάλεσμα για βοήθεια ανταποκρίθηκε το νοσοκομείο Κομοτηνής και ο διοικητής Ηρακλής Χατζηνέστωρος. Έτσι ένα ασθενοφόρο με τρεις γιατρούς έφτασε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του Σερήφ  Σιαχίν Μουσταφά ώστε οι γιατροί να δουν την κατάσταση της υγείας του. Τον 49χρονο υπέρβαρο φρόντισε  ιατρική ομάδα, αποτελούμενη από τους Νίκη Βασιλακάκη παθολόγο, Βασίλη Ζουζάκογλου ορθοπεδικό και Χρήστο Σίμογλου χειρουργό. Οι τρεις αυτοί γιατροί έκαναν μία κλινική εξέταση και μία παθολογική εκτίμηση της υγείας του 49χρονου. Η πρώτη εικόνα ήταν σχετικά καλή, είπε η κ. Βασιλακάκη, ωστόσο θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις το επόμενο διάστημα. 


ΠΗΡΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 



Επιπλέον η ιατρική ομάδα περιποιήθηκε τις κατακλίσεις του 49χρονου, τις πληγές δηλαδή που προκαλούνται εξαιτίας της παρατεταμένης ακινητοποίησης. Εκτός αυτού, οι γιατροί ζήτησαν τη διενέργεια εξετάσεων αίματος. Κατά τη παραμονή τους στο σπίτι του κ. Σιαχίν προσπάθησαν να πάρουν δείγμα αίματος ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έτσι τη δουλειά αυτή ανέλαβαν ειδικοί από το μικροβιολογικό τμήμα που πήραν το δείγμα αίματος για ανάλυση και από εκεί και έπειτα θα αποφασιστεί η θεραπευτική μέθοδος. 



Ο υπέρβαρος έχασε περίπου 20 κιλά σε διάστημα 2,5 μηνών με φαρμακευτική αγωγή την οποία συνεχίζει να λαμβάνει. Η εκτίμηση των γιατρών είναι ότι αυτή τη στιγμή ο υπέρβαρος 49χρονος χρειάζεται τη φροντίδα ειδικού διατροφολόγου που θα το δώσει τις οδηγίες για την απώλεια βάρος. Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεννόηση με την ομάδα των γιατρών θα επιδιώξει να βοηθήσει την κατάσταση του 49χρονου. Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες. 



Όλγα Τσιούλφα
19/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin