Tuesday, January 8, 2013

Στη «φάκα» οι πρώτοι οφειλέτες

Άρχισαν τα μπλόκα στα αεροδρόμια για ανείσπρακτα εντάλματα
Απέδωσε καρπούς από την πρώτη μέρα εφαρμογής της η εκστρατεία για είσπραξη των ανείσπρακτων ενταλμάτων, με τα πρώτα «θύματα» να καλούνται να πληρώσουν τη… λυπητερή πριν ταξιδέψουν

Σε ισχύ τέθηκε χθες ο έλεγχος των αναχωρούντων επιβατών για πιθανές οφειλές ενταλμάτων προστίμου, και μάλιστα με το… δεξί. Μόνο χθες η Αστυνομία κατάφερε να αρπάξει στα… πλοκάμια της 16 άτομα, ξεκινώντας να βάζει χρήματα στα ταμεία της, τα οποία εκκρεμούσαν ακόμη και πολύ καιρό πριν. Την ίδια ώρα, όμως, οι «παρανομούντες» βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα τη «λυπητερή» να καλούνται να την πληρώσουν συγγενείς ή φίλοι που συνόδευαν τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, η εκστρατεία της Αστυνομίας αυτής είχε και θετικό αντίκτυπο, αφού αρκετοί έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για να αποφύγουν την «τσιμπίδα» του νόμου.


Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Διοίκησης του Αρχηγείου Αστυνομίας Δημήτρη Πιτσιλλίδη, κατά τη χθεσινή μέρα εντοπίστηκαν συνολικά 16 πρόσωπα να είναι οφειλέτες ενταλμάτων. Όπως εξήγησε, οι 13 αφορούσαν τον Αερολιμένα Λάρνακας και οι τρεις τον Αερολιμένα Πάφου. Από τα δεκαέξι πρόσωπα, σημείωσε, έχουν ήδη εισπραχθεί επιτόπου δεκατρία εντάλματα για ένα ποσό που ξεπερνά τις 2.500 ευρώ.
Οι περιπτώσεις
Αναφερόμενος πιο αναλυτικά στις περιπτώσεις, ο κ. Πιτσιλλίδης, είπε πως σε μία περίπτωση δόθηκε επιστολή και έγινε επικοινωνία του ενδιαφερόμενου με οικείο του πρόσωπο και σήμερα αναμένεται πως θα ανταποκριθεί στην πληρωμή στον Ουλαμό Εκτέλεσης Ενταλμάτων Λευκωσίας. Σε άλλες δύο περιπτώσεις, σημείωσε, ενημερώθηκαν οι οικείοι και μετέβησαν στους τοπικούς σταθμούς Γερμασόγειας και Πόλης Χρυσοχούς και εξόφλησαν την οφειλή. «Σε άλλες πέντε περιπτώσεις δόθηκαν προειδοποιητικές επιστολές για τακτοποίηση των ενταλμάτων με την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Στη μία περίπτωση ο οφειλέτης όφειλε τρία εντάλματα, πλήρωσε τα δύο και του δόθηκε η δυνατότητα, και εφόσον επέδειξε τη συνεργασία που επιβάλλεται, να το πληρώσει κατά την επιστροφή», συνέχισε ο Διευθυντής του Τμήματος Διοίκησης του Αρχηγείου.

Σύμφωνα, πάντα, με τον κ. Πιτσιλλίδη, σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δόθηκε η ευκαιρία, μετά που πληρώθηκαν συγκεκριμένα ποσά, να ανταποκριθούν κατά την επιστροφή τους. «Είχαμε και δύο περιπτώσεις που είχαν αναστολή εκτέλεσης από τη Νομική Υπηρεσία και υπήρξε συμμόρφωση από μέρους τους σε ό,τι αφορά τους όρους που τίθενται από τον Γενικό Εισαγγελέα», υπογράμμισε.
Θα αποδώσει καλύτερα
Ο κ. Πιτσιλλίδης εξέφρασε, παράλληλα, την προσδοκία το μέτρο να έχει και καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον, «με την έννοια ότι ήδη υπάρχει πάρα πολύ αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών που παρουσιάζονται στους Ουλαμούς Εκτέλεσης Ενταλμάτων ή στους σταθμούς, ενδιαφερόμενοι να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, και για εμάς, ως Αστυνομία, αυτό είναι το ζητούμενο». Η προτροπή της Αστυνομίας, υπέδειξε, είναι πως πρέπει ο καθένας από εμάς, όχι μόνο λόγω του ότι θα αναχωρήσουμε για το εξωτερικό, να προχωρούμε στην εξόφληση των οφειλών μας. «Είναι θέση μας ότι είναι γνώστες όσοι οφείλουν, είτε λόγω του ότι έγινε εκδίκαση της υπόθεσής τους είτε γιατί τους έχουν σταλεί επιστολές, και ένα μεγάλο ποσοστό ανταποκρίνεται, πλην, όμως, αρκετοί όχι. Ωστόσο, είτε ακόμη με άλλους τρόπους, τηλεφωνικά ή άλλως πως, ζητείται να προχωρήσουν στην εξόφληση των οφειλών τους», συμπλήρωσε ο κ. Πιτσιλλίδης.

Και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις

ΠΑΡΟΜΟΙΟ μέτρο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Διοίκησης του Αρχηγείου, έχει τεθεί σε εφαρμογή και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις με ελέγχους των προσώπων που παρουσιάζονται για να εξυπηρετηθούν ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. «Υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και, αφού αξιολογηθούν και τα δύο μέτρα που εφαρμόσαμε, θα προβούμε σε βελτίωσή τους για να είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά, ενώ παράλληλα μελετώνται και άλλοι τρόποι που θα βοηθήσουν στον τομέα της εκτέλεσης των ενταλμάτων κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε ο κ. Πιτσιλλίδης. 

.sigmalive.com
8/1/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin