Friday, January 11, 2013

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σύνταξη και περίθαλψη Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι νεοπρόσφυγες, επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς την ελάχιστη σύνταξη του ΟΓΑ και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες και Πόντιοι νεοπρόσφυγες που την δικαιούνταν, επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.
Όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής προβλέπει τη συνέχιση καταβολής της σύνταξης του ΟΓΑ μονάχα σε άτομα που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση.

«Έλληνες που κατέφυγαν στην εθνική και ιστορική τους πατρίδα, έχοντας αντιμετωπίσει στο παρελθόν διακρίσεις, γενοκτονίες και εθνικές εκκαθαρίσεις, θα βρεθούν εντελώς απροστάτευτοι, χωρίς κανένα πόρο διαβίωσης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε κοινωνική, οικονομική και φυσική εξόντωση.
Η ανοικτή επιστολή - καταγγελία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, ονομάζει «γενοκτονία» τα μέτρα αυτά, που αφορούν την παύση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ελάχιστης σύνταξης του ΟΓΑ προς Έλληνες που κατέφυγαν στην εθνική τους πατρίδα» σημειώνεται στην ερώτηση των δύο βουλευτών.
 .agelioforos.gr
11/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

3 comments :

  1. Ξεσηκωμός για την κατάργηση βοηθήματος στους Ομογενείς
    «Θα ερημώσει η Βόρειος Ήπειρος» λένε φορείς…

    Κόβονται από 1η Μαρτίου και μάλιστα αναδρομικά το βοήθημα των 300 ευρώ......

    Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών για την απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να καταργήσει από 1η Μαρτίου και μάλιστα αναδρομικά (από 1η Ιανουαρίου) το βοήθημα των 300 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες.
    Πρόκειται για μια απόφαση που, κυριολεκτικά, αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες και τις οικογένειές τους, που για χρόνια υπέφεραν από το τυραννικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα, για να κρατήσουν αναλλοίωτη την εθνική τους συνείδηση.

    Το έγγραφο…
    Όπως έγινε γνωστό, από έγγραφο του ΟΓΑ (που ήδη έφθασε στους συνταξιούχους ομογενείς), που χορηγεί το βοήθημα, (φωτό), «επανακρίνονται από 1η Ιανουαρίου 2013 και όσοι έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι», ενώ η περίθαλψή τους θα διατηρηθεί για το 2013.
    Ανάμεσα στα κριτήρια για να διατηρηθεί το βοήθημα είναι να μένει κάποιος στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια και να μην λαμβάνει ή να μην δικαιούται σύνταξη από οποιοδήποτε άλλον φορέα, ανεξαρτήτως ποσού.
    Με αυτόν τον τρόπο και αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση, αναμένεται νέο μεγάλο κύμα φυγής από την Βόρειο Ήπειρο προς την Ελλάδα, που ίσως να είναι και το τελευταίο, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που απέμειναν για να κρατούν τη σημαία του Ελληνισμού.
    Στην περίπτωση δε, που κάποιος θέλει να αποδείξει, ότι δεν παίρνει σύνταξη από το Αλβανικό κράτος, τότε θα πρέπει, μέχρι και τις 30 Απριλίου, να ακολουθήσει μια γραφειοκρατική διαδικασία, από αυτές που… μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν!

    Ανάστατοι
    Όπως είναι λογικό, τόσο οι Βορειοηπειρώτες υπερήλικες, όσο και οι φορείς των ομογενών είναι ανάστατοι από τις αποφάσεις αυτές. Εκπρόσωποι φορέων των ομογενών έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσίασαν το τεράστιο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα που προκύπτει. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολη «οι Σελλοί» Ηλέκτρα Κίκη χαρακτήρισε τραγικό «η ίδια η Βουλή των Ελλήνων να νομοθετεί την απερήμωση της Βορείου Ηπείρου, να απαιτεί από τους ανασφάλιστους γέροντες γονείς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν θέλουν να λαμβάνουν το επίδομα».
    Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Γαβριήλ Αβραμίδης. Δήλωση συμπαράστασης έχει κάνει και ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.

    Συγκέντρωση
    Στο μεταξύ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την προσεχή Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, που ζητούν να αρθεί η ισχύς των διατάξεων του ν. 4093/2012, που κόβουν το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ, από τους ανασφάλιστους, υπερήλικες συμπατριώτες τους.

    http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/16867

    ReplyDelete
  2. Διαμαρτυρία Βορειοηπειρωτών και Ποντίων ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ......

    Πλήθος Βορειοηπειρωτών και Ποντίων πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Βουλή, για την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ.
    Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

    Η διοίκηση του ΟΓΑ είχε ανακοίνωσε προ ημερών με επιστολές την εφαρμογή του Ν.4093/2012 που πραγματοποιεί τους προβλεπόμενους από τον νόμο ελέγχους και επανεξετάσεις όλων των συνταξιούχων που λαμβάνουν την παροχή του Ανασφάλιστου Υπερήλικα από τον ΟΓΑ.


    Από την πλευρά των Βορειοηπειρωτών, η δικηγόρος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης «Οι Σελλοί», κ. Ηλέκτρα Κίκη, υπογράμμισε ότι το ζήτημα που προκύπτει, από τις διατάξεις του ν.4093/2012, για τους ανασφάλιστους, υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, δεν είναι απλά οικονομικό αλλά πρωτίστως εθνικό.

    Είναι τραγικό, η ίδια η Βουλή των Ελλήνων, να νομοθετεί την απερήμωση της Βορείου Ηπείρου, να απαιτεί από τους ανασφάλιστους γέροντες Γονείς μας, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν θέλουν να λαμβάνουν το επίδομα, επισήμανε η κ. Κίκη.

    Αγωνιστήκαμε, πρόσθεσε, για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας, της γλώσσας, των εθίμων, του πολιτισμού μας, και τώρα, σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι ανθελληνικές πράξεις αλβανικών κύκλων, έρχεται η μητέρα Πατρίδα, και θεσμοθετεί το ξερίζωμα των δικών μας από μια πανάρχαιη ελληνική κοιτίδα.

    «Σε ποια λογική υπακούει μια τέτοια πολιτική; Ποιος Έλληνας, και ειδικά ποιος πολιτικός μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτόν τον εθνικό κίνδυνο?»αναρωτήθηκε.

    Η εκπρόσωπος των Βορειοηπειρωτών, κάλεσε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, να επανορθώσουν, αναλαμβάνοντας νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μη ταυτιστεί, τούτη η Βουλή, υπεύθυνη για ένα νέο ξεριζωμό.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63782991

    ReplyDelete
  3. Αργυρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ελλήνων συνταξιούχων του ΟΓΑ....ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ....

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, πραγματοποίησαν, σήμερα, μέλη της ελληνικής μειονότητας, συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

    Τα αιτήματά τους αφορούσαν την επαναφορά του επιδόματος των 300 ευρώ που επωφελούνταν από τον ΟΓΑ, το οποίο διακόπηκε τον τρέχοντα μήνα σε εφαρμογή του Νόμου 4093/2012 και των διατάξεων αυτού.

    Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο σχετικό ψήφισμα, που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ελλάδας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63784899

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin