Wednesday, January 16, 2013

Στο… μάτι των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων!

Τελικά δεν είναι και τόσο η … επιτυχία του Δήμου Ιωαννιτών, όσο η μεθοδικότητα και η πολιτική στόχευση των Τούρκων, που φέρνει σήμερα στην πόλη μας περί τους 30  τουριστικούς πράκτορες.
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Π.Λ.» που εξέφραζε προβληματισμό για το αν η σημερινή επίσκεψη στα Γιάννινα των Τούρκων πρακτόρων,  εστιάζονταν όντως σε τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας και δεν εντασσόταν σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο της Τουρκίας,  επιβεβαιώνεται από την είδηση που μας ήλθε από τα γειτονικά Τρίκαλα: Τη Θεσσαλική πόλη επισκέφτηκαν για τον ίδιο λόγο 26 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ! Γεγονός που δεν γνώριζε ή το απέκρυψε (προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού) η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.


Μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί όμως  η αποκάλυψη Μέσων Ενημέρωσης των Τρικάλων, ότι η  έλευση  των τουριστικών πρακτόρων έγινε σε συνέχεια επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στα Τρίκαλα το περασμένο Φθινόπωρο ο Τούρκος  Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη.
Επί της  ουσίας  ενισχύονται οι προβληματισμοί του «Π.Λ.» για τις πολιτικές σκοπιμότητες που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από την επίσκεψη και ιδίως για την «συγκαλυμμένη» απόπειρα της Τουρκίας, μέσω του τουρισμού, να συγκροτήσει ένα δίκτυο συνεργασιών σε Βόρεια Ελλάδα – Ήπειρο, με απώτερο σκοπό το στρατηγικό έλεγχο του Ιονίου Πελάγους, όπου ήδη βάζει «πόδι», είτε με επιχειρηματικό τρόπο (εξαγορά μαρίνων σε Λευκάδα – Κέρκυρα), είτε με πολιτικό μέσω της Αλβανίας.
Να το επαναλάβουμε ότι καλές μπορεί να είναι οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, κατανοητή και η επικοινωνιακή  εκμετάλευση που επιχειρείται, ωστόσο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παράμετρος που λέγεται «εθνικό συμφέρον».

.proinoslogos.gr
16/1/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin