Friday, January 4, 2013

Σέρρες:Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών

Με ένα   πρόγραμμα ποικίλλων εκδηλώσεων, γιορτάζει ο Δήμος Σερρών το 2013, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής. Εκδηλώσεις  θα πραγματοποιούνται  όλο το χρόνο και στην οργάνωση του προγράμματος συμμετέχουν ενεργά το σύνολο των φορέων της σερραϊκής κοινωνίας.


Η εναρκτήρια εκδήλωση που είναι διπλή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου Στις 6.30μμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Βαλκανικοί Πόλεμοι βήμα –βήμα σε εικόνες», στο Εκθετήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών.  Θα παρουσιαστεί μία μοναδική συλλογή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από 320 εικόνες, προερχόμενες από δέκα αρχεία.
Στις 8.30μμ στο χώρο του ιστορικού κτιρίου του «ΟΡΦΕΑ» θα γίνει η επίσημη έναρξη επετειακού έτους 2013, από το Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη. Στις 9.00μμ θα γίνει ομιλία του Δρ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Πέτρου Σαμσάρη, με θέμα «Ο Όμιλος ΟΡΦΕΑΣ Σερρών και η εθνική του δράση στον απελευθερωτικό Αγώνα της περιοχής μας» και στις 9.45 το βράδυ θα  ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μικτή Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ».
 Δέσποινα Γιαννακίδου
.ert gr
4/1/13
---
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin