Thursday, January 3, 2013

Κοντά σε συμφωνία με το ΡΚΚ;

Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης, Abdullah Öcalan εμφανίζεται επικριτικός απέναντι σε οποιαδήποτε διαδικασία διαλόγου επιχειρεί να πείσει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) να «αφήσει κάτω τα όπλα του».
Σύμφωνα με το σύμβουλο και βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) , Yalçın Akdoğan, ο Öcalan παραμένει ο πιο σημαντικός δρων για τη λήψη μίας τέτοιας απόφασης.

Ο Akdoğan, με αφορμή τις δηλώσεις του Erdogan για επαφές με τον ηγέτη του ΡΚΚ, σχολίασε ότι ο Öcalan, είναι τόσο καιρό στη φυλακή που πλέον δεν μπορεί να ελέγξει το ΡΚΚ, αν και παραμένει «βασικό εργαλείο» του συναισθηματικού κορμού του. 
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός, έχει δηλώσει πως οι συναντήσεις στη φυλακή συνεχίζονται, καθώς προσδοκάται κάποιο αποτέλεσμα - και θα συνεχιστούν για όσο διαφαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ».
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι διάλογοι που γίνονται με τον Öcalan έχουν ως στόχο τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος με βάση το οποίο το ΡΚΚ θα δημοσιεύσει  μια διακήρυξη για την παράδοση των όπλων σε ένα διάστημα μερικών μηνών.
Αν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το ΡΚΚ, που είχε σταματήσει τις επιχειρήσεις του λόγω του χειμώνα, θα ξεκινήσει τον αφοπλισμό την άνοιξη. 

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi
3/1/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin