Thursday, January 31, 2013

Καναδάς: Να μείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους, καλεί τους Ελληνορθόξους του Καναδά, ο μητροπολίτης Σωτήριος

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υποχώρηση της ελληνικής γλώσσας στις πιέσεις της παγκοσμιοποίησης κρούει ο μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος στην εγκύκλιό του με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.
Ο εκκλησιαστικός ηγέτης του Καναδά επισημαίνει ότι «γραμματισμένοι και τα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας -όχι όλοι βέβαια- που θα έπρεπε να είναι οι φύλακες της γνησιότητας της ελληνικής γλώσσας, επιτρέπουν την νοθεία της. Όχι µόνο την επιτρέπουν, κάµνουν τη νοθεία οι ίδιοι. Τους βλέπουμε και τους ακούμε καθημερινά, στις τηλεοράσεις που φθάνουν κι εδώ στις µακρινές µας νέες πατρίδες».
Ο κ. Σωτήριος μέσα από την εγκύκλιό του καλεί τους Ελληνοκαναδούς, «όχι για τη διάσωση, αλλά για την επικράτηση του ελληνικού πολιτισμού. Για την επικράτηση του φωτός της Ορθοδοξίας που είναι η Αλήθεια προσωποποιηµένη».

Ο μητροπολίτης Καναδά προτρέπει τους Ελληνορθοδόξους να μείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους, να μην αποκάμουν και να κατακτήσουν την κορυφή της πυραμίδας, που είναι η σωτηρία. «Πρόσεχε μην αποκάμεις στο δρόμο. Η νίκη είναι δική σου» καταλήγει στην έκκληση για την επιβίωση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας των Ελλήνων της Καναδικής Διασποράς.
.agelioforos.gr
30/01/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin