Thursday, December 20, 2012

Η FYROM στην Ελληνική δημοσιογραφία και όχι μόνο.

 ----------
Κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία από πρόσφατο άρθρο αναπαραγωγής ειδήσεων από σκοπιανά ΜΜΕ μένει κανείς άναυδος με την παρακμή της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Ιδίως όταν είναι εγγονός θύματος της Μακεδονίας. Ακόμα περισσότερο, όταν στο απλανές βλέμμα της, όταν ζούσε, μητέρας του διακρίνει ακόμα την σορό του προγόνου του να σέρνεται πίσω από ένα άλογο, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, για παραδειγματισμό από τους φανατικούς υπέρμαχους της "Μεγάλης Μακεδονίας", όπου ο ποντιακός Ελληνισμός αποτελούσε φαινόμενο βίαιου εποικισμού. Είναι δυνατόν να είναι τόσο προοδευτικοί κάποιοι που να αναπαράγουν τις δηλώσεις των ανιστόρητων Σκοπιανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων με τέτοιο τρόπο, χωρίς κανένα ενδοιασμό και επιφύλαξη?

Για τις δηλώσεις της κ. Γαϊτάνη [1],[2], σκέφτεται κανείς, τι σημασία να έχει η γνώμη μιας άγνωστης μέχρι τώρα βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου που είναι προφανές ούτε το θέμα γνωρίζει και ούτε διαύγεια πνεύματος έχει. Άλλωστε σήμερα είναι βουλευτής, αύριο πιθανώς, ένα τίποτα. Έτσι κατέληξαν οι κατά καιρούς προοδευτικοί στο θέμα αυτό της τυφλής υποστήριξης  συναδέλφωσης των λαών υποθέτοντας ότι οι άλλοι είναι υπέρ της αλληλοσφαγής. 

Το ίδιο  σχεδόν σκέφτεται κάποιος όταν βλέπει αυτόν τον τρόπο μεταφοράς δηλώσεων/αναπαραγωγής άρθρων από σκοπιανά ΜΜΕ σε ελληνικές σελίδες. Υποθέτει ότι είναι προϊόν κάποιας βιαστικής, στο πόδι γραμμένης, δημοσιογραφίας που ο συντάκτης δεν κατέχει το θέμα και απλώς μεταφράζει, ίσως  με την βοήθεια του google. Για το θέμα αυτό στάλθηκαν δύο emails στο Ελληνικό ΥΠΕΞ.[3],[4].
 

Τι γίνεται όμως όταν το παραπάνω άρθρο το συναντά σε σελίδα που την διαχειρίζεται νέο μέλος της Ελληνικής Βουλής χρόνια στην δημοσιογραφία? Ο κ. Ιβανόφ αποκαλεί την χώρα του όπως την αποκαλεί χρόνια τώρα και είναι γνωστό και τι σκέφτεται και τι λέει. Το ίδιο και τα σκοπιανά ΜΜΕ. 

Ποια είναι η σκοπιμότητα μέλους της Ελληνικής Βουλής και χρόνια στην δημοσιογραφία να μεταφέρει στο άρθρο της σελίδας του, αυτούσια, τους τίτλους: «Ελληνο-βουλγαρική Σύνοδος κατά της "Μακεδονίας"» και «πήρε κατά κάποιον τρόπο τη μορφή χαρακτήρα κατά της "Μακεδονίας"»? Την στιγμή μάλιστα που το Ελληνικό Υπ εξ τις τελευταίες μέρες έβαλε στην θέση της την σκοπιανή δημοσιογράφο (M. KOTOVSKA) που μόνιμα ασελγούσε λεκτικά με τον όρο "Macedonia" στις ερωτήσεις που έθετε.[5], [6],[7]. Η προσωρινή χαρά για την αξιοπρεπή στάση του Ελληνικού Υπ εξ πολύ γρήγορα έσβησε από την περίεργη σκοπιμότητα της δομής του παραπάνω άρθρου που συντάκτης  είναι  νέο μέλος της ελληνικής βουλής στο κυβερνών κόμμα. 
Πραγματικά αυτή η χώρα είναι πολύ άτυχη!!!

***Μετά τις παραπομπές ακολουθεί  τυχαία φωτογραφία από το ίντερνετ για το πως σκέφτονται οι σκοπιανοί τής διασποράς. Στον χώρο που πάρθηκε η φωτογραφία (paltalk) σύχναζε και καθηγήτρια ανθρωπολογίας από πανεπιστήμιο του Καναδά με καταγωγή από την βόρεια γειτονική χώρα (FYROM). Έτσι για να μην σχηματιστεί η εντύπωση ότι αυτά τα γράφουν μόνο περιθωριακοί σκοπιανοί. Ας την δουν δυο φορές όσοι τυφλά υποστηρίζουν την συναδέλφωση με οποιοδήποτε τίμημα.
--------------

--------------
-------------------


1110001110

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin