Wednesday, December 5, 2012

Σαφές μήνυμα Αβραμόπουλου στα Σκόπια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σαφές μήνυμα στα Σκόπια, αναφορικά με την ευρωατλαντική τους προοπτική, έστειλε σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Αφού σημείωσε πως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της Συνόδου για τη χώρα μας ήταν η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο κ. Αβραμόπουλος δεν δίστασε να επισημάνει πως η έξαρση του εθνικισμού και του λαϊκισμού σε κάποιες από τις γειτονικές μας χώρες είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. «Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές», διεμήνυσε σε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως οι υποψήφιες χώρες, είτε στο ΝΑΤΟ είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να σέβονται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν και όλα τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να εκπληρωθούν, ξεκαθάρισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μέση Ανατολή
Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, στο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο που, όπως είπε, διαδραματίζει η Ελλάδα και τις προσπάθειες που κάνει για την εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή.
Ως προς τη Συρία, επανέλαβε τη σταθερή θέση της χώρας μας ότι η στρατιωτική λύση δεν είναι επιλογή και ότι πρέπει να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία, «που θα δώσει την ευκαιρία στο συριακό λαό να αποφασίσει για την τύχη και το μέλλον του».
Στην Ελλάδα το Μάρτιο ο ρώσος ΥΠΕΞ
Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνάντηση που είχε με το ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, συμφωνήθηκε η ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε σημαντικούς τομείς όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια και ο τουρισμός.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας και όπως είπε, «καλώς εχόντων των πραγμάτων», τον προσεχή Μάρτιο ο κ. Λαβρόφ θα επισκεφθεί τη χώρα μας. 
 .naftemporiki.gr
5/12/12
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin