Tuesday, December 18, 2012

Αντιπαράθεση Κεφαλογιάννη - Σκουρλέτη για την ονομασία της πΓΔΜ

«Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα» δηλώνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με ανιστόρητες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό».

«Σε συνέντευξή της, πριν τρεις εβδομάδες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, κατηγορεί την Ελλάδα για αδιέξοδο με τα Σκόπια, καταλογίζοντας στη χώρα μας "οικονομικό επεκτατισμό", εξαιτίας "καπιταλιστικών συμφερόντων".

Δεδομένης και της συμμετοχής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του σκοπιανού "αλυτρωτισμού", αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, τη θέση του. Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις; Τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα» τονίζει ο Μ. Κεφαλογιάννης.
Για «άσφαιρο αντιπερισπασμό της ΝΔ που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων» και που «δεν πείθει κανέναν», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
«Άλλωστε, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Ο κ. Σαμαράς είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που έχει βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «είναι σαφής από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα, δηλαδή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».
«Αλήθεια η θέση του κ. Σαμαρά ποια είναι σήμερα;» διερωτάται ο κ. Σκουρλέτης.
 .ethnos.gr
18/12/12

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin