Thursday, December 27, 2012

ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Η αντιπολίτευση «τορπιλίζει» την ενταξιακή μας πορεία

Η αποχή της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις της Βουλής μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή και ευρωατλανική προοπτική της ΠΓΔΜ και ευνοεί εκείνους που αναζητούν επιχειρήματα για την «παρεμπόδιση» της ενταξιακής πορείας της χώρας, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι.
Ο κ. Πόποσκι, χαρακτήρισε ακόμη «ανώριμη» την απόφαση του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι να μποϋκοτάρει τις εργασίες της Βουλής και πρόσθεσε ότι με την επιλογή αυτή της αντιπολίτευσης πλήττονται οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.



«Δεν θα παρέβλεπα και το γεγονός ότι μόνον αυτή η είδηση, (σ.σ. για την αποχή της αντιπολίτευσης από την Βουλή), τράβηξε την προσοχή στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ απουσιάζουν οποιεσδήποτε αναφορές για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου κατά την προηγούμενη περίοδο. Η μοναδική είδηση η οποία εμφανίστηκε στην Ελλάδα και προέρχεται από τη "FYROM" είναι ακριβώς η αποχή της αντιπολίτευσης από την Βουλή και η έλλειψη κοινοβουλευτικού διαλόγου που προκαλείται από το μποϋκοτάζ της αντιπολίτευσης», ανέφερε ακόμη ο κ. Πόποσκι, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη του σε φιλοκυβερνητικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, κληθείς να σχολιάσει ποιον βολεύει η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τα πρόσφατα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής της ΠΓΔΜ, απάντησε ότι «αυτή η κατάσταση βολεύει όποιον δεν θέλει το καλό της χώρας και όποιον θέλει να βρει επιχειρήματα για να παρεμποδίσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε».

Ο κ. Γκρούεφσκι επισήμανε ότι δεν θα κατονομάσει ποιοί είναι αυτοί που δεν θέλουν το καλό της χώρας, καθώς -όπως σημείωσε- «αυτό είναι γνωστό» και εκτίμησε ότι η αποχή της αντιπολίτευσης από τις εργασίες της Βουλής θα επιδράσει αρνητικά στην επικείμενη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ.

 .protothema.gr
27/12/12 
----------

 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin